-
vtm -

Vrijdag visdag! Loïc maakt pasta met zalm

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij penne met zalm. 

INGREDIËNTEN

Romanesco

1 ui

2 tenen look

geconcentreerde kippenbouillon

handvol hazelnoten

parmezaanse kaas

400g penne

4 stukken zalm

babyspinazie

125ml room

BEREIDING

1. Haal de buitenkant van de steel.

2. Verwijder de buitenste bladeren van de romanesco.

3. Breek in roosjes, houd er enkele apart.

4. Snijd een ui en 2 tenen look grof.

5. Stoof de groenten aan in olijfolie.

6. Blancheer de overgebleven romanesco in gezouten water.

7. Voeg groentebouillon toe aan de groenten en zet ze onder water.

8. Laat 10min stoven met het deksel op de pot.

9. Rooster een handvol hazelnoten.

10. Laat de romanesco roosjes schrikken af onder koud water.

11. Breng de zalm op smaak met olijfolie, peper en zout.

12. Verbrijzel de hazelnoten in de vijzel.

13. Kook de pasta in gezouten water.

14. Voeg 125ml room een handvol babyspinazie toe aan de romanesco.

15. Rasp een handvol parmezaanse kaas.

16. Voeg de hazelnoten en zwarte peper toe.

17. Bak de zalm op een hoog vuur.

18. Mix de groenten tot een gladde saus.

19. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.

20. Voeg de roosjes romanesco toe aan de zalm en bak even mee.

21. Serveer.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer