3
Bram Debaenst

Zondag brunchdag: Nathalie Meskens deelt haar recept voor de lekkerste vegan cheesecake

Ze zag er plots zo goed uit: stralend, sportief en goed in haar vel. Nathalie Meskens kreeg zoveel vragen over haar transformatie dat ze nu haar geheim deelt in een receptenboek. “Gezonder, maar nog steeds even lekker eten!” En wij mogen de hele week iedere dag één receptje met jullie delen. Smakelijk!

Vegan cheesecake met avocado

3
Bram Debaenst

voor 1 cake
1 uur + 2 uur opstijven

Ingrediënten
Voor de bodem:

- 125 g pecannoten

- 50 g geraspte kokos

- 70 g pure chocoladecallets

- 190 g ontpitte dadels

- 3 el gesmolten kokosolie op kamertemperatuur

Voor de vulling:
- 600 g avocadovruchtvlees (ongeveer 6 avocado’s)
- 2 dl limoensap (ongeveer 8 limoenen)
- 1 1/2 tl limoenzeste
- 190 g biologische honing (of plantaardige siropen zoals ahorn, agave...)
1 3/4 dl gesmolten kokosolie op kamertemperatuur

Bereiding
De bodem:


Verwarm de oven voor op 150 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de pecannoten en de kokos in de oven gedurende ongeveer 7 minuten tot ze goudbruin zijn.
Doe de noten en kokos in een keukenmachine samen met de andere ingrediënten voor de bodem en mix tot een kruimelig, maar kleverig mengsel. Laat het niet helemaal glad worden.
Bekleed een springvorm (18 cm doorsnee) met bakpapier.
Doe het beslag in de springvorm. Overdek de kruimellaag met bakpapier en druk de bodem goed plat met je handpalm, zodat je een gelijkmatige laag krijgt. Haal het bakpapier er voorzichtig weer af en zet de vorm in de koelkast.

De vulling:

Mix alle ingrediënten voor de vulling tot een glad mengsel.
Voeg naar smaak extra limoensap of –zeste toe en zoet eventueel met wat extra honing of ahornsiroop. De vulling moet fris en ‘n tikje zurig smaken.
Haal de vorm uit de koelkast en giet het beslag op de bodem. Dek de vorm af en zet de taart minstens een paar uur of tot de volgende dag in de koelkast tot hij mooi is opgesteven. 

3
Bram Debaenst

‘Plan Boost’ is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Meer informatie vind je op de website.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ingrid joosten

    Worden nu alle bv's, die een beetje gewicht verliezen, tegenwoordig tv kok of schrijver van kookboeken. Tot ze terug aankomen en dan stopt het...

  • Pasceline Dubois

    Je bedoeld dat ze recept deelt dat ze zelf heeft gekregen of gelezen van een echte kok! Binnenkort heeft elke BV een kookboek! Steun ze nog wat meer ....

Lees meer