2 "Piekeren, huilbuien, slaaptekort..." Al snel na de bevalling van haar oudste zoon ging het niet goed met Lien Tallieu (34).
Thomas Sweertvaegher "Piekeren, huilbuien, slaaptekort..." Al snel na de bevalling van haar oudste zoon ging het niet goed met Lien Tallieu (34).

Exclusief voor abonnees

1 op de 5 kersverse moeders heeft psychische problemen: “Ik dacht dat ik er beter niet meer was, met mijn kindje van enkele weken oud op de arm”

Als het geen roze, maar een donkere wolk is

De komst van een baby is doorgaans een blije gebeurtenis. Maar voor één op de vijf vrouwen gaat die gepaard met angst of depressieve klachten. Amper één op de tien zoekt hulp. "Ik had geen connectie met mijn zoon", getuigt Lien (34). "Ik voelde me een verzorgster, niet zijn moeder."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Alfons Detemmerman

    Gelukkig leefde er vroeger alleen supervrouwen

  • Jeroen Wille

    Aan alle (vooral oudere) mensen die hier negatieve reacties geven. Vroeger werkte de man en zat de vrouw thuis. Nu werken man én vrouw. Wat niet vanzelfsprekend is. Mijn vrouw is 14 dagen geleden bevallen en maakt het goed, maar binnenkort moeten we beiden weer aan de slag en wat zal dat geven. 'Vroeger was alles beter'. Dat is zeker waar, want dan had je genoeg met 1 inkomen en kwam je niet te kort. Nu is het vechten met 2 inkomens én moet je evengoed dat kind opvoeden. Denk er eens over na...

Lees meer