2
thinkstock

De tekenen dat jij ouder bent dan je leeftijd

Nu het nieuwe jaar eraan zit te komen en dus ook je volgende verjaardag, kan je plots wel eens beseffen dat jij je wat ouder gedraagt dan andere leeftijdsgenoten. Deze tekenen wijzen er namelijk op dat jij mogelijk OBYT (Old Before Your Time) bent maar dat waarschijnlijk helemaal niet erg vindt.

- De inhoud van je weekend is veranderd van feesten en drinken naar uitslapen en lekker koken.

- Op zondagavond blijf je dan ook lekker thuis omdat je favoriete serie wordt uitgezonden. Who cares dat er nu digitale televisie bestaat? Je moet op maandag toch weer aan het werk en dat doe je sinds een paar maanden/jaren het liefst met een fris hoofd.

- Realityshows zoals 'Geordie Shore' interesseren je niet meer. Vanaf nu heb je meer interesse voor 'Extreme Verzamelaars' en dat valt goed te begrijpen.

- Wanneer je in het weekend toch uitgaat, durf je wel al eens klagen over de muzieksmaak van de dj of het volume van de geluidsinstallatie. Je moet toch kunnen praten met je vrienden zonder dat je moet roepen, zeker?

- Je biedt jezelf dan ook vaker aan als Bob dan je ooit van jezelf had verwacht.

- Dronken ben je dan ook zelden en daardoor zijn je drinkgewoonten veranderd. Nu kies je voor een glaasje rode wijn bij het avondeten en af en toe een gin tonic tijdens je lunch in plaats van de fles wodka die je opdronk voor je naar een fuif vertrok.

- Ondertussen heb je ook al een lijst in je hoofd opgesteld met voedingswaren die je beter niet meer eet. Niet omdat je allergisch bent, maar omdat je maag er wat van overhoop ligt.

- Waar je wel nog kan van genieten, zijn de tien verschillende soorten thee die in je kast staan.

- Én een goed boek, samen met dat kopje thee.

- Én een dekentje, samen met dat kopje thee en dat goed boek.

- Én kaarsen. Kaarsen maken alles beter.

2
thinkstock

Lees meer