Instagram @melaniin.goddess

Dit meisje werd gepest om haar huidskleur, maar nu is ze model

Als kind werd de Senegalese Khoudia Diop jarenlang gepest om haar donkere huidskleur, maar dat liet ze niet aan haar hart komen. In tegenstelling zelfs. Het 19-jarige meisje werd twee jaar geleden ontdekt door een modellenscout en nu maakt ze het helemaal als model.

Hoewel ze nog maar sinds haar zeventiende aan de slag is als model, heeft Diop momenteel al meer dan 240.000 fans op Instagram. Daarop deelt ze foto's van haarzelf, maar ze toont ook screenshots van racistische reacties. Zo zegt een vrouw dat als ze zo'n donkere huid zou hebben, ze "haar ziel drie keer zou laten bleken, omdat ze telkens zou schrikken van haar eigen weerkaatsing in de spiegel". Diop reageerde als volgt: "Mijn chocolade kont is het eerste dat ik 's ochtends bekijk in de spiegel en ik kan amper beschrijven hoe gelukkig ik daarvan word. Het maakt me helemaal niet bang, want het is wie ik ben en ik houd ervan".

Aan de Britse tabloidkrant The Daily Mail vertelde ze dat ze "andere jonge gekleurde vrouwen wil inspireren en hen moed wil geven. Ik wil dat ze weten dat ook wij alles kunnen doen waarvan we dromen."

@islandboiphotography thank you Makeup artist: @moshoodat Hair by: @2envyhair #melanin #melaninpoppin #beauty #hair #makeup #darkskin #blackgirlmagic #blackgirlsrock

See this Instagram photo by @melaniin.goddess * 27.2k likes

Reflecting the light✨

See this Instagram photo by @melaniin.goddess * 5,468 likes

She personifies nature, You can feel Gaia in her stare, You can see earth in her skin. #blackgirlmagic @thecgirlinc #darkskin #beauty #melanin #darkskinwomen

See this Instagram photo by @melaniin.goddess * 12.3k likes

See this Instagram photo by @melaniin.goddess * 10.1k likes

See this Instagram photo by @melaniin.goddess * 7,321 likes

Lees meer