3 Veldslag 143 begon dit weekend na een Instagramfoto van Caroline Vereenooghe, de partner van Karl Vannieuwkerke. "Houdt ze haar kind wel goed vast? Zijn haar borsten niet wat klein?"
Instagram Veldslag 143 begon dit weekend na een Instagramfoto van Caroline Vereenooghe, de partner van Karl Vannieuwkerke. "Houdt ze haar kind wel goed vast? Zijn haar borsten niet wat klein?"

Exclusief voor abonnees

Eén beeld doet online borstvoedingsoorlog weer opflakkeren: "Hoe zijn vrouwen mekaar zo beginnen af te katten?”

Hoe is het zo ver kunnen komen met borstvoeding? Au fond is het een zeer persoonlijke kwestie, maar het is een publiek debat geworden, goed voor oorlogjes op Instagram. Hoe anders dan een eeuw geleden, toen men het klusje rustig uitbesteedde aan een vreemde vrouw, een min. Of in de jaren 60, toen men flesvoeding de max vond, het toppunt van vooruitgang. Hoe zijn vrouwen mekaar dan zo beginnen af te katten?

De borstvoedingsoorlog, veldslag 143, speelde zich dit weekend af op Instagram. Caroline Vereenooghe, partner van sportjournalist Karl Vannieuwkerke, postte een schone foto waarop ze zoontje Jack de borst gaf. Niet meer, niet minder. Maar zoals elke foto van een kinderhoofdje op een bloot bovenlichaam, lokte hij een pinnige reactie uit. Houdt ze haar kind wel goed vast? Zijn haar borsten niet wat klein? En hup, spel op de wagen. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Freddy Van Hulst

    sociale media zijn een echte pest; weg ermee

  • Benny Deridder

    Misschien moet de (sociale) media is wat minder aandacht besteden aan al die selfie-goeroes. Integriteit is een zeldzaamheid geworden. Nooit was de mensheid zoveel bezig met uiterlijk en zijn eigen.

Lees meer