Online chatten, gamen, informatie zoeken en naar clips kijken heeft niet per se een negatieve impact op emoties en psychisch welzijn van tieners.
Getty Images/iStockphoto Online chatten, gamen, informatie zoeken en naar clips kijken heeft niet per se een negatieve impact op emoties en psychisch welzijn van tieners.

Exclusief voor abonnees

Groot onderzoek toont dat er geen link is tussen schermtijd en welzijn van tieners

Online gamen, surfen, naar filmpjes kijken enzovoort heeft nauwelijks impact op het psychisch welzijn van tieners. Een van de grootste en meest rigoureuze studies hiernaar slaat zo een populaire bezorgdheid aan diggelen.

We zouden er gevoelloze zombies met het concentratieniveau van een goudvis van worden, zo horen we vaak. Toch is een negatief verband tussen ‘schermtijd’, de tijd die we online doorbrengen, en ons psychologisch welzijn niet hard te maken.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tom Van Calster

    @Danny : Nooit op cafe gegaan in de jaren 70 ? Het enige verschil is dat het nu meteen in de media komt. De jeugd is zelfs veel braver als die van vroeger.

  • Danny Holdensrath

    Daar geloof ik niets van. Op lange termijn... 17jarigen een weerloze tegen zijn hoofd stampen, en met een mes rondlopen in de metro, dat bestond vroeger gewoon niet.

Lees meer