3
Marc Pluim

Exclusief voor abonnees

Noa is nog maar 16, maar al klaar met het leven. “Ik wil alleen maar rust. Geen pijn meer voelen”

Noa Pothoven is pas 16 jaar jong, maar al klaar met het leven. Ze kampt met depressies en anorexia, als gevolg van seksueel geweld. Voor euthanasie komt ze echter niet in aanmerking, dus probeert ze constant haar eigen leven te nemen.

Zonder dat haar ouders het wisten, benaderde een 16-jarig meisje uit Arnhem de Levenseindekliniek in Den Haag. Haar vraag: kon ze in aanmerking komen voor euthanasie of hulp bij zelfdoding? Het antwoord was ‘nee’.

“Ze vinden me te jong om dood te gaan. Ze vinden dat ik de traumabehandeling moet afronden, en dat mijn hersenen eerst volgroeid moeten zijn. Dat duurt tot je 21ste. Ik ben er kapot van, want zo lang kan ik niet meer wachten.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • lut vanhyfte

    In jezelf geloven is niet moeilijk, Mevr. Shakira... Maar dit meisje heeft tot overgrote scha geleerd nóóit meer in anderen te kunnen geloven! 't Is net super-dapper om zo jong tot het besef te kunnen komen dat je leven geen enkele zin meer heeft, ondanks álle mogelijke begrip en steun; Hopelijk beseffen weeral een aantal kindermisbruikers wat ze aanrichten voor die paar seconden orgastische lust... Ze mochten zulke levensverwoesters nooit meer vrij laten loslopen!

  • Brent Van Renterghem

    Pak de dader aan en geef die zowiezo levenslang, is nog zo goed voor het slachtoffer! De wereld zit vol zieke geesten en ze worden in België gewoon keer op keer weer losgelaten, dank u Geens om zo soft te zijn tegen de criminelen en het vuile krapuul...

Lees meer