thinkstock

Psychologen raden aan om te masturberen op het werk (en dat is geen grap)

Mei is masturbatiemaand en in plaats van dat te vieren in de beslotenheid van je eigen huis, zou je dat deze keer misschien eens op het werk kunnen doen. Vooraanstaande psychologen zeggen immers dat het een bijzonder goede manier zou zijn om met spanning en stress om te gaan. En dat zou je werk erg ten goede komen.

"Een masturbatiepauze is bijzonder effectief", aldus psychologieprofessor Mark Sergeant van de Nottingham Trent University. "Je kan er stress en spanning van het werk heel goed mee bestrijden."

Psycholoog en levenscoach dokter Cliff Arnall springt hem bij. "Een masturbatiepauze om even je gedachten te verzetten of de verveling tegen te gaan, zou je focus verscherpen", zegt hij. "Er zou minder agressie zijn op de werkvloer, een hogere productiviteit en meer gelach."

Gevaren
Arnall wijst wel ook op de gevaren van het idee. Want als het niet zou lukken om snel een climax te bereiken, kan dat agressie juist doen toenemen. En ervoor zorgen dat de pauzes erg lang worden. "Fantaseer ook niet over collega's, want dat kan dan weer tot ongewenste intimiteiten leiden", zegt hij nog.

Onderzoek wees in het verleden al aan dat ongeveer een derde van de werknemers soms aan zelfbevrediging doet op het werk. Glamour sprak in 2012 van 31 procent (na een poll bij 1.000 mannen) en volgens Time Out New York ging het in 2015 om 39 procent van zijn lezers.

Masturbatiehokje
Als antwoord op de onderzoeken pootte het bedrijf voor seksspeeltjes Hot Octopuss een 'masturbatiehokje' neer in het centrum van New York, speciaal voor mannen. Ze noemden het GuyFi. Hoe vaak het precies wordt gebruikt, is niet bekend.

Lees meer