2 foto ter illustratie
Getty Images foto ter illustratie

Exclusief voor abonnees

Stig Broeckx herkende zijn vriendin niet meer: valt liefde te herontdekken als je partner hersentrauma heeft?

Wat als je partner je na een hersentrauma niet meer herkent of zich niets meer van de relatie herinnert? Volgens professor Steven Laureys (UZ Luik) is de situatie van Stig Broeckx, die na een coma de liefde met zijn vriendin Tilly niet terugvond, lang geen alleenstaand geval. 

“In november hebben we een serieus gesprek gehad. Begin januari zijn we als vrienden uit elkaar gegaan. Jammer, maar dat is het leven.” In een interview met Humo deze week vertelt Stig Broeckx voor het eerst over zijn relatiebreuk met Tilly, met wie hij al een relatie had nog voor zijn horrorcrash als wielrenner in de Ronde van België in 2016 en de daaropvolgende coma. Toen Broeckx na 5 maanden en 22 dagen – tegen alle verwachtingen in – ontwaakte, bleek hij zich niets meer te herinneren van zijn leven voor de crash: niet zijn koerscarrière, maar ook niet zijn relatie. “De laatste vijf jaar zijn een zwart gat, al komen er af en toe flitsen terug”, zei Broeckx daar eind vorig jaar al over in een kerstinterview met Humo

Ondanks veel geduld in de maanden na de coma, veelvuldig en liefdevol tentoongespreid in de Eén-serie Bargoens, is de chemie tussen de twee dus niet teruggekeerd. Maar kan dat überhaupt wel, wanneer de herinneringen van een koppel plots eenzijdig worden weggeknipt door een hersenletsel? Broeckx is zeker niet de enige die zoiets is overkomen.

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ina Maene van Ginderen

    Één hersenletsel is niet omkeerbaar, ik heb ook moeten knokken bij mijn vriend die kende mij en zijn 3 weken oud kindje niet, ik zelf heb ook een hersenletsel bepaalde stukken zijn voor heel ons leven weg en de geen die zeggen geduld, ok maar soms ook van loslaten en voort gaan, hoe moeilijk het ook is,

  • Francis Smet

    Vind sommige reactie's hier redelijk grof. De enige twee mensen om hier een beslissing in te nemen zijn Stig en Tilly. Wie zegt dat hier geen liefde meer is ? Het is niet omdat men bepaalde dingen niet meer aankan en er zelf teveel van afziet, met kans om er onder door te gaan, dat men niets meer geeft om zijn of haar gewezen geliefde. We zouden beter de mensen steunen i.p.v. van ze onmiddellijk te veroordelen. Dit is zelfbehoud en menselijk .

Lees meer