4
Karlijne Geudens

Exclusief voor abonnees

Samenwonen boomt: 3 cohousers getuigen

Wist je dat in Duitsland 10% van de bevolking aan cohousing doet? Dat nieuwe samenhokken biedt ecologische en financiële voordelen, naast de zorg voor elkaar. Wij spraken drie cohousers die ervoor kiezen om een dak en een (stukje) leven met anderen te delen.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Paul Vandekerckhove

    Een mens die twee derden van zijn bescheiden inkomen aan huur en vaste kosten betaalt doet gewoon niet mee aan de economie . Het restje is nodig om te overleven ...

  • Marco Latent

    30 jaar geleden kwam ik veel in Engeland. Toen woonden werkende jonge mensen al samen in 1 huis omdat alleen wonen met één loon niet te betalen was. Ik zeg sinds de beginjaren 2000 dat dit ook hier zal gebeuren omdat de loonindex de levensduurte niet meer volgt. En kijk, 20 jaar later is het zover. Alleenstaande ouders zullen dit ook nog moeten doen. Eigenlijk moeten velen het al doen maar het is nog niet ingeburgerd. Wij worden dus allemaal werkende armen.

Lees meer