2
Getty Images

1 op de 3 Vlaamse vrouwen gebruikt regelmatig seksspeeltjes en de vibrator is favoriet

Bijna 8 op de 10 vrouwen hebben al eens een seksspeeltje gebruikt, blijkt uit onderzoek van Kruidvat. 1 op de 3 haalt het regelmatig boven om te experimenteren, voor meer spanning tussen de lakens en een intenser hoogtepunt. Al rust er wel nog steeds een taboe op, er wordt dan ook weinig over gesproken.

Voor net geen 80% van de 368 ondervraagde Vlaamse vrouwen is seks een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Ruim 70% ziet het als een manier om een diepere band met haar bedpartner te krijgen. 1 op de 3 haalt daar regelmatig een speeltje bij. Voornamelijk om te experimenteren (36%), om meer genot te ervaren (21%) of voor een spannender, rijker seksleven (30%). Meer dan de helft van de vrouwen gebruikt speeltjes enkel in de context van een vaste relatie. 29% gebruikt speeltjes zowel alleen als met partner, voor meer dan 40% is het een handig hulpmiddel bij soloseks.

Vibrator favoriet

Voor bijna 70% is de vibrator favoriet, al dan niet met ‘dual’ functie, voor inwendige en uitwendige stimulatie. De dildo (18%) en de vibrerende ring (17%) zijn de opvolgers. Voor de meeste vrouwen is de relatie louter functioneel: slechts 6% geeft haar speeltje een koosnaampje.

De drempel van de seksshop

Bijna 4 op de 10 vrouwen ervaren toch nog altijd enige gêne om een speeltje aan te kopen, voor 1 op de 4 mensen is het zelfs een grote drempel. Maar de meesten (36%) hebben daar helemaal geen moeite mee. Toch blijft het een onderwerp dat 6 op de 10 liever niet bespreekt met anderen. 59% bestelt het liefst online. 35% waagt zich in een seksshop.

Wat vindt de Vlaamse vrouw belangrijk wanneer ze een seksspeeltje koopt? 36% hecht het meest belang aan het materiaal, dat prettig moet aanvoelen en ruiken. 3 op de 4 vrouwen kijken naar de prijs: 44% zou meerdere speeltjes kopen indien ze goedkoper zijn. Ook een mooi design (14%), meerdere standen (11%) en het formaat (8%) zijn belangrijke factoren.

Aanleiding van dit onderzoek is de lancering van de nieuwe lijn betaalbare seksspeeltjes die Kruidvat vanaf dinsdag 11 juni lanceert online en in de winkels. De prijs van de Love Toys, waaronder een vibrerende ring en een aantal vibrators, varieert tussen € 8,95 en € 19,95.

2 De Love Toys van Kruidvat.
rv/nina.be De Love Toys van Kruidvat.

Lees verder binnen HLN+:

Urologen openhartig over de penis: “U wil de grootste hebben? 9 centimeter is al lang goed”

Vincent (44): “Ik zit met een hart vol liefde dat niks meer waard is”

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Elke Claes

    haha, marco, de dingen die een vibrator kan, kan jij niet! Verder: waarom voelen mannen zich zo vaak bedreigd door een stukje plastic? En waarom moet het altijd gaan over speeltjes voor de vrouw? Er zijn er ook zoveel voor de man, en voor koppels!

  • Tina Colpaert

    Jurgen Meurs ik krijg stressssss van zo een zoemding gebruik zelfs geen elektrische tandeborstel liever een man met goeie tong vingers en schoon gerief onderaan!

Lees meer