2
thinkstock

De beste afrodisiaca: van deze voeding krijg je zin in seks

Vijftien jaar geleden blies Ilse Nackaerts Vlaamse slaapkamers nieuw leven in met haar boek 'Spannende seks. Van Aardbei tot Zweepje'. Vandaag kunnen leergierige koppels deel twee in huis halen. Een uitgebreide lijst met meer dan 700 supersexy lemma's die je seksleven een flinke boost geven. En wij delen er elke dag alvast eentje om alvast in de stemming te komen. Letterlijk dan.

Vandaag: eet jezelf sexy

Spaanse Vlieg
Spaanse vlieg wordt gemaakt van gedroogde Lytta cesicatoria-kevers en wordt vaak aangeprezen als een uitstekend afrodisiacum. Het belangrijkste ingrediënt is cantharidine, dat de blaas en urinebuis irriteert en een branderig gevoel geeft. Spaanse vlieg wordt vaak in poedervorm verkocht om in gerechten of drankjes te verwerken. Sommige mensen beweren dat na inname hun genitaliën beginnen te gloeien en dat ze maar niet genoeg van seks kunnen krijgen.

Nootmuskaat
In India wordt dan weer beweerd dat je, door een uur vóór het vrijen een ei met nootmuskaat en honing te eten, langer de liefde kunt bedrijven. Nootmuskaat en honing worden al eeuwen geroemd als afrodisiaca. Ook de geur van kaneel zou vooral bij mannen een opwekkend effect hebben. Serveer dus af en toe als slaapmutsje chocolademelk met een vleugje kaneel.

Oesters
Als je last hebt van een laag libido, haaruitval, witte vlekjes op je nagels en een lage algemene weerstand, probeer dan eens wat meer zink via je voeding op te nemen. Zink zit niet alleen in zaden en pitten, je vindt deze essentiële voedingsstof ook in oesters, mosselen, kaviaar, rood vlees, volkorenbrood en -pasta, gevogelte, zeevruchten, eieren en kaas. Vooral oesters bevatten heel veel zink en zijn om die reden al eeuwenlang heel populair als afrodisiacum. Casanova geloofde heilig in de heilzame werking van oesters; er wordt gezegd dat hij zijn libido op peil hield door elke ochtend vijftig rauwe oesters te verorberen. Als je niet veel eieren, kaas en rood vlees eet, houd dan je zinkinname op peil door elke dag zaden en pitten te op het menu te zetten.

Rauwe mossel
Probeer eens rauwe mosselen oftewel 'moules parquées'. Volgens de afrodisiaca-gelovigen zijn het even goede lustopwekkers als oesters. Mosselen worden immers door veel mensen, vooral door mannen, geassocieerd met het vrouwelijke geslacht. Bovendien bevatten ze veel zink.

Spannende seks, door Ilse Nackaerts
Te koop via Van Halewyck voor € 19,99

2
Van Halewijck

Lees meer