2
Thinkstock

Deze standjes helpen zijn orgasme uitstellen

Vijftien jaar geleden blies Ilse Nackaerts Vlaamse slaapkamers nieuw leven in met haar boek 'Spannende seks. Van Aardbei tot Zweepje'. Vandaag kunnen leergierige koppels deel twee in huis halen. Een uitgebreide lijst met meer dan 700 supersexy lemma's die je seksleven een flinke boost geven. En wij verklappen er alvast eentje.

Wat doe je als je man te snel klaarkomt?

"Een man die sneller klaarkomt dan hij zou willen, kan het beste opteren voor standjes met de vrouw bovenop of andere posities die zo weinig mogelijk wrijving veroorzaken, in combinatie met het gebruik van een
(verdovend) glijmiddel of een condoom," weet Ilse. "Mannen die heel veel tijd nodig hebben om klaar te komen, kunnen dan weer beter standjes kiezen waarbij de wrijving zo groot mogelijk is, zoals 'op zijn hondjes', de missionarispositie waarbij de vrouw haar benen om zijn achterwerk buigt, een schaarpositie waarbij de penis tegen de wand van de vagina stoot, of posities waarbij de vrouw haar benen gesloten houdt. Vrouwen die tijdens het vrijen hun clitoris willen laten stimuleren, hebben het meest aan standjes waarbij de man achter hen ligt of staat, zodat hij met zijn vingers hun clitoris kan strelen of masseren."

"Er worden ook allerlei crèmes en sprays verkocht die de erectie versterken en verlengen. Ze bevatten een kleine hoeveelheid lokale verdovingsmiddelen. Je moet ze ongeveer een kwartier van tevoren aanbrengen en ze zouden twintig tot vijfentwintig minuten moeten werken. Deze crèmes werken ook echt. Mannen komen er inderdaad minder snel door klaar. Het nadeel is echter dat de man weinig tot niets voelt van het vrijen zelf. De penis voelt 'bevroren' aan totdat de crème uitgewerkt is. Tegen die tijd kan je partner bij wijze van spreken allang in slaap gevallen zijn. Als je vaak te snel klaarkomt, kunnen deze crèmes helpen je zelfvertrouwen op te krikken en de vicieuze cirkel te doorbreken. Als je de crème te laat aanbrengt, wordt hij niet volledig door de penis geabsorbeerd. Zo kan er dan een beetje crème op de clitoris van je geliefde terechtkomen en een bevroren bedgenote is waarschijnlijk het laatste wat je wilt. Als je geen kwartier kunt wachten, gebruik dan een condoom."

Spannende seks, door Ilse Nackaerts
Te koop via Van Halewyck voor € 19,99

2
Van Halewijck

Lees meer