Foto van vader en zoon in de douche is sterk statement

Een paar jaar geleden kon Heather Whitten alleen maar hulpeloos toekijken hoe haar zoon Fox de hele nacht moest overgeven en diarree had, en steeds meer overstuur raakte. Uiteindelijk trok haar man hun kleren uit en kroop twee uur lang met de peuter onder de douche om hem te kalmeren en schoon te maken.

Heather haalde haar camera en nam een aantal foto's, die ze nu pas online zette. Het beeld ging al snel viraal: meer dan 128.000 reacties en 31.000 keer gedeeld, maar dat is niet wat de fotografe met de post wilde bereiken. "Ik heb het beeld online gezet om een punt te maken. Toen ik de foto in een van mijn fotografielessen toonde, gingen veel mensen er van uit dat het een seksuele foto was. Ik wilde duidelijk maken dat het normaal is om naakt te zijn waar je kinderen bij zijn en om hem zo te troosten. Dat hoeft helemaal niet verkeerd te zijn."

En ondanks het feit dat Facebook de foto twee keer offline haalde - waarschijnlijk omdat er een tepel zichtbaar is - geven de meesten haar gelijk. Dat Thomas een geweldige vader lijkt, is een van de meest voorkomende reacties. "Hij heeft zo'n sterke band met al zijn kinderen. Het is zo'n krachtig beeld: Fox die zo kwetsbaar in zijn vaders armen ligt. Ik wilde dat hij later kon zien wat voor vader hij heeft, en dat hij daar nooit beschaamd om zal zijn."

Lees meer