2
thinkstock

Exclusief voor abonnees

GOEDELE: "Waarom we in de zomer meer zin in seks hebben?"

Niks heerlijkers dan seks hebben op vakantie, als alles traag kan gaan, vindt Goedele Liekens. En dus verklapt ze ons waarom vrijen in de zomer voor vrouwen zo fijn kan zijn. En waarom het (zwem)bad een toffe plek is.

"Uit alle onderzoeken blijkt dat we in de zomermaanden meer seks hebben. We dragen minder kleren, hebben meer de tijd, en vitamine D maakt ons energieker, aantrekkelijker, meer ontspannen. Sommige vakgenoten verklaren dat zweet ook een belangrijke rol speelt bij het verspreiden van lustopwekkende feromonen. Zodra iemand zweet, beginnen onbewuste geurstoffen een rol te spelen. We hebben het wel over proper zweet, hè, geen oud zweet, want dat heeft geen feromonen. Maar jullie herkennen het wellicht wel als je denkt aan je partner als hij fris de douche uit stapt en dan - door de warmte - gaat transpireren. Aangenaam, toch?"

"Ook zorgt de vakantie ervoor dat we minder stress ervaren en de productie van het stresshormoon cortisol afneemt en het testosterongehalte juist toeneemt. Alleen al door buiten te sporten kan dat hard gaan. Denk maar aan de Olympische Spelen, waar al die prachtige lijven samen iets spannends moeten ondernemen. Dat is bijzonder opwindend. Niet voor niets zijn de condooms dan niet aan te slepen. Als je in een of ander pretpark samen in zo'n achtbaan gezeten hebt, schijnt dat ook bevorderlijk te zijn voor de lust, evenals samen skiën of iets avontuurlijks doen. Dan worden heel wat liefdeskoppels geboren, heb ik me laten vertellen."

"Het fraaie aan de zomervakantie is dat je meer energie hebt, meer opwinding voelt, maar door de warmte vaak alles net wat trager doet. En lees nu even goed mee, mannen: dat is voor ons, vrouwen, buitengewoon plezierig. Als het om de vrouwelijke interpretatie van seks gaat, zeggen wij: graag wat traag. Die hele snelle seks, van erop en erover: soms is daar niks mee, maar het is niet zomaar dat vrouwen in de zomer meer zin hebben, wij houden nu eenmaal van het trage."

Niet elke dag

"Van seks in het water ben ik een groot voorstander. Het is al heerlijk om naakt te zwemmen en het grote voordeel bij seks is dat in het water de zwaartekracht wegvalt en er veel meer mogelijk is. Voordat ik jullie daarover les ga geven, moet Tante Goedele ook altijd even waarschuwen: doe het niet elke dag. Chloor is niet goed voor de pH-waarde en de zuurtegraad van de vagina. En als jullie het in zee willen doen: vergeet alsjeblieft niet hoe zand kan schuren en wondjes kan veroorzaken. Bacteriën erin en je bent ver van huis. Tot slot raad ik niemand een 'one-waterstand' aan, want condooms en water, dat is niet de beste combinatie."

"Desondanks zijn er leuke dingetjes te bedenken. Denk aan een zwembad waarin je kan staan, de dame gaat op haar buik op een luchtbedje liggen, met de billen net over de rand. De man kan er dan als een kruiwagen achter, pakt haar bij de benen, tilt die omhoog en laat het matrasje heen en weer bewegen. Mij is verteld dat dat een fijn penetratiestandje is. Pas wel op, mannen, dat je de matras niet loslaat. Let ook wel op dat jullie dat doen in een eigen zwembad of een met hoge omheiningen, want vergeet niet dat in veel landen seks in het openbaar strafbaar is. Zelf kan ik het al helemaal niet doen; ik sta dan zo op pagina 1 in de krant. Maar het is sowieso niet zo fijn om opgepakt te worden. Ik zou dat dus zeker niet in zo'n all-inhotel doen. En omdat dit voorbeeld ook wel een beetje gemeen is voor al die mensen die geen eigen zwembad hebben,wil ik erop wijzen dat er in jullie eigen badkuip ook veel mogelijk is. Hij kan dan op zijn rug op de bodem liggen, met zijn benen gestrekt, en de vrouw kan er geknield overheen. De 'reverse cowgirl', googel het maar eens. Groot voordeel is dat we dan onze handen vrij hebben om met water te plenzen en dat op de gevoelige delen te richten, wat een hoop plezier geeft. Water werkt ontspannend en stimulerend. Veel vrouwen doen onder de douche ook aan soloseks natuurlijk. Uiteindelijk moet je in zo'n badkamer meer dweilen dan je gewend bent, maar je kan niet alles hebben."

2
Johan Jacobs

Vergis je niet: in veel landen is seks in het openbaar strafbaar

"Een beetje stiekem seksen in de natuur is natuurlijk ook spannend, dat idee dat je betrapt kán worden. Ik was laatst in Wenen en daar hebben ze veel baden op dakterrassen, dat had ook iets spannends. Maar een bootje heeft ook wat: hoe mooi is het om naar een kreekje, afgelegen baai of rotsinham te peddelen, dan de stoute schoenen aan te trekken ... Ik kan wel wat spannende hoekjes verzinnen waarin je onbespied, lekker meedeinend op het water de liefde kan vieren; dat is toch zeer sensueel."

Enfin, jullie lezen het al: ik wens jullie een heerlijke, trage, water- en fantasierijke vakantie, maar pas op waar je bent!

Lees meer