9
stoppbryllupet.blogg.no

Kindbruid Thea (12) trouwt zaterdag met Geir (37)

Maak kennis met de 12-jarige Thea. Nu zaterdag zal ze trouwen met haar 37-jarige verloofde, Geir.

9
stoppbryllupet.blogg.no

In een blog beschrijft de kleine meid hoe ze toeleeft naar het grote moment. Hieronder ziet u alvast de kerk waar de bruiloft zal plaatsvinden. Als u wil, kan u de plechtigheid ook via Facebook bijwonen.

9
stoppbryllupet.blogg.no

Er wordt al druk geëxperimenteerd met de gebakjes die geserveerd zullen worden.

9
stoppbryllupet.blogg.no

En ook haar kapsel wordt voor de zekerheid al onder handen genomen.

9
stoppbryllupet.blogg.no

Het verhaal van Thea wekt de nodige emoties los. Heel wat Noren hebben zelfs al naar de politie en de kinderbescherming gebeld.

9
stoppbryllupet.blogg.no

Maar natuurlijk is er niets van aan. De blog maakt deel uit van een geniale campagne van Plan International om de aandacht te vestigen op het immense probleem rond kindbruiden. Om u een idee te geven: elke dag moeten bijna 39.000 meisjes verplicht in het huwelijksbootje stappen. In landen als Niger en Bangladesh is 60 procent zelfs al getrouwd nog voor ze hun achttiende verjaardag vieren. Als die cijfers zich doorzetten, zullen er het volgende decennium maar liefst... 150 miljoen kindbruiden rondlopen.

9
stoppbryllupet.blogg.no

"We wilden de schokkende boodschap op een schokkende manier brengen. Volgens mij zijn we daar wel in geslaagd", aldus Plan-directeur Olaf Thommessen. Nog eufemistisch uitgedrukt, want de blog is in één dag tijd de meest gelezen van Noorwegen geworden. "En nu hopen we natuurlijk dat mensen ook willen sponsoren, zodat de meeste 'Thea's aan hun wrede lot kunnen ontsnappen."

9
Plan-norge.no

U had het overigens kunnen weten: 11 oktober -de dag van het zogenaamde huwelijk- is niet toevallig Wereldmeisjesdag..

9
stoppbryllupet.blogg.no

Lees meer