UNKNOWN

Ligt het aan mij? Website zoekt uit waarom je relatie eindigde

"We zijn uit elkaar gegroeid", lieten Seal en Heidi Klum weten na het bericht over hun scheiding. Maar voor vele anderen volstaat zo'n standaardzinnetje niet, want zij willen echt weten waar hun relatie fout liep. En daar wil een nieuwe website je graag bij helpen.

WotWentWrong is een website (mét smartphone applicatie) die ex-koppels terug met elkaar in contact brengt. Ze zien zichzelf als een onafhankelijke derde partij die jullie helpt om de relatie op een 'mooie manier' te eindigen. Zo kom je niet alleen te weten waarom het fout liep, maar kan je gemaakte fouten in het vervolg vermijden.

Hoe werkt het?
Als jij degene bent die wil weten waarom je vriend niet meer terugbelt of het uitmaakte, dan moet je gewoon naar de website surfen. Daar vind je verschillende sjablonen voor brieven aan je ex, waarin je kan vragen waar het precies fout liep.

Er zijn 11 verschillende sjablonen die overeenkomen met 11 verschillende manieren om het onderwerp aan te pakken, zoals de onbezonnen of de coole aanpak.
 
Versturen
Daarnaast is er ook het 'flatterende' sjabloon die eerst het ego van je ex boost, voor je hem een klap geeft. "Ik vind jou een geweldige persoon. We hebben samen enkele mooie momenten beleefd, maar er is duidelijk iets gebeurd dat daar verandering in bracht."

De sjablonen geven een ruwe structuur, die je uiteraard kan aanvullen met persoonlijke details. Ook daarbij krijg je voortdurend begeleiding van de site, die je onder andere aanmoedigt om de boodschap vriendelijk te houden. Als je e-mail klaar is, wordt die verstuurd naar je ex.

Feedback
Hij of zij krijgt vervolgens ook een reeks sjablonen, waarmee hij een eerlijk antwoord kan opstellen. Om hem daartoe aan te moedigen, krijgt hij jouw antwoorden op een aantal persoonlijke vragen pas te zien als hij zelf zijn feedback verstuurd heeft. Het gaat bijvoorbeeld om: 'Vind jij X aantrekkelijk?' of 'Hoe goed scoort X in bed?'.

De makers van de site hopen dat de evaluaties de vrijgezellen zullen helpen bij volgende relaties. Zij denken dat de app vooral nuttig is voor mensen die na een eerste afspraakje niets meer van hun date horen, of voor relaties die eindigden nadat je de woorden 'ik hou van jou' uitsprak.

Wij vragen ons echter af of ex-koppels die elkaar niet meer persoonlijk willen spreken via het internet wel constructieve antwoorden zullen geven? (lbs)

Lees meer