2
WonderWeekend

NINA zomert: kinderboeken komen tot leven op WonderWeekend

Elke dag geeft NINA je een tip voor de beste zomer ooit! Dit weekend vindt WonderWeekend plaats, een gezinsfestival in de Plantentuin van Meise dat vorig jaar uit de grond werd gestampt door vier vaders. Er is plaats voor 1.000 gezinnen om een nacht te overnachten in de Plantentuin en allerlei activiteiten te beleven. Zoals kinderboeken die letterlijk tot leven komen.

WonderWeekend is een gezinsfestival met overnachting in de Plantentuin Meise, waar de programmatie voor kinderen en ouders voor één keer niet gescheiden wordt, maar waar je als gezin samen aan de activiteiten deelneemt. Dit jaar voegde de organisatie een nieuwe beleving aan het programma toe: het 'WonderBoekenFestival'. Vincent Jansen, één van de vier vaders die WonderWeekend organiseert: "Als je zelf kinderen hebt, dan weet je hoe mooi het is als jouw kind zich helemaal verliest in een goed boek. Wij willen die verwondering en het plezier van het lezen vertalen naar belevingen voor het hele gezin."

"We willen uitgeverijen en auteurs van kinderboeken uitdagen om verder te denken dan papier," vertelt Jesse Van de Kerckhove, de curator van het eerste WonderBoekenFestival. "Je kan zoveel meer doen met een kinderboek, en dat willen we graag samen bewijzen." Jesse is in 2014 verkozen tot 'Beste Boekenjuf van Vlaanderen' en mocht in opdracht van WonderWeekend vijf WonderBoeken selecteren. Rond elk boek werd een beleving uitgewerkt die tijdens WonderWeekend te zien zal zijn.

2
WonderWeekend

Zo zal tijdens WonderWeekend het tekenverhaal 'Circusnacht' door de auteur ter plaatse tot leven gewekt worden op een reuzescherm. Ook kunnen de metershoge mysterieuze prenten uit het boek 'Naturama' met een magisch brilletje afgespeurd worden naar verborgen dieren en planten. Daarnaast kan vanuit de kasteeltoren met een verrekijker 'Wally' gezocht worden op een levensgrote 'Waar Is Wally?' prent die in de kasteelvijver van de Plantentuin drijft.

Naast het nieuwe WonderBoekenFestival blijven ook de oorspronkelijke activiteiten bestaan: met handen eten is meer dan normaal in het Restaurant Zonder Bestek, en slapen doe je in een zelf beschilderde kartonnen tent. Daarnaast kan je onder andere ook zwemmen in een auto, een kunstwerk maken van bamboestokken en er staat ook een feeërieke fakkeltochtook op het programma.

Praktisch

Waar: Plantentuin Meise
Wanneer: vrijdag 18 augustus tot zaterdag 19 augustus of zaterdag 19 augustus tot zondag 20 augustus
Voor wie: gezinnen met kinderen
Prijs: € 75 (+18) / € 40 (-18)
Meer info: wonderweekend.be.

Lees meer