thinkstock

Nog beter dan koffie: waarom je zo vaak mogelijk ochtendseks moet hebben

Te moe, te weinig tijd hebben of je niet zo proper voelen. Er zijn genoeg redenen om 's ochtends geen seks te hebben, maar daar breng je volgens een professor van de universiteit van Ilorin best snel verandering in. Er zijn namelijk grote gezondheidsvoordelen verbonden aan ochtendseks.

Musa Yaku, professor in medische wetenschappen aan de universiteit van Ilorin, vertelt in zijn paper 'Knocking Down the Barriers to Four O'Clock Activities and Reproductive Inadequacies' onder meer dat ochtendseks de bloeddruk verlaagt en de kans op een hartstilstand verkleint. "In de ochtend vrijen is daarnaast ook goed voor je immuunsysteem, zo bleek nog uit een recent onderzoek. Het versterkt ook het antilichaam immunoglobulin A dat je lichaam beschermt tegen bacteriën en virussen."

Heb jij 's ochtends toch meer zin in een grote tas koffie in plaats van een potje vrijen? Met deze 4 tips wordt ochtendseks wél een success.

1. "Ik ben te moe"
Eerlijk is eerlijk, vrouwen staan - in tegenstelling tot onze mannelijke vrienden - meestal niet onmiddellijk paraat. Gelukkig hebben we in de vroege ochtenduurtjes wél de endorfines aan onze zijde. "De endorfinelevels van vrouwen bereiken tussen 9 en 10 uur 's ochtends een piek," verklaart seksexperte Claire Preen. Om je hoofd op dezelfde golflengte te krijgen als je hormonen, kan je partner zachtjes op je inpraten of kies je voor standjes waarbij je zelf niet al te veel moeite hoeft te doen.

2. "Ik ben te gehaast"
Om van seks bij zonsopgang te genieten, is het noodzakelijk dat je ontspannen bent. De meeste vrouwen kunnen namelijk pas echt opgewonden raken wanneer ze volledig relaxed zijn. Stop dus even met denken aan de rest van de dag, het werk of je e-mails en focus je op je partner. Bovendien, we zetten ons alarm vroeger om een paar keer langer te kunnen snoozen, waarom dan niet voor seks?

3. "Mijn adem stinkt"
Natuurlijk ruikt je adem niet al te fris 's morgens vroeg, maar die van je partner in de meeste gevallen ook niet. En hij maakt zich waarschijnlijk even veel zorgen als jij. Een doosje met muntjes en een glas water op je nachtkastje, meer heb je niet nodig om het probleem te verhelpen. Of ga naar het toilet en poets tegelijkertijd al meteen je tanden. 

4. "Het is te licht"
Bij kaarslicht stijgt het gemiddelde sex appeal exponentieel. Fel daglicht is echter iets minder vergevingsgezind. Als je je onzeker voelt over je lichaam is het deken je beste vriend. Wikkel het rond je benen of verwelkom je man of vriend onder de lakens, problem solved.

Lees meer