2
thinkstock

Onze columniste heeft een heel lage tolerantiegrens voor 'onschuldige' flirts

Een andere vrouw die zichtbaar flirt met jouw man. Of je lief die wel iets meer dan vriendelijk is tegen dat mooie meisje op café? Kan je er best tegen of wordt het je snel teveel zoals bij onze columniste. "Want als je belooft om niet te flirten en je doet het toch, dan ben je evengoed aan het bedriegen."

"Maar Haroon heeft eigenlijk niks misdaan, toch?" Temptation Island is eindelijk voorbij en ondanks mijn goede voornemen heb ik elke aflevering knarsentandend gevolgd. We zijn allemaal teleurgesteld in Regilio en volgden verbaasd de evolutie van Luc, die toch niet bezweek voor de 'charmes' van gladde Jolyn. Maar we keken vooral naar de fratsen van Haroon, die al stiekem 'fleurtend' het hartje van Ayse brak. Technisch gezien heeft mijn liefste gelijk als hij zegt dat Haroon enkel maar 'gekeken keken' heeft. Er zijn geen ladingen gelost of (valse) borsten geaaid. Maar als je belooft om niet te flirten en je het toch doet, ben je volgens mij evengoed aan het bedriegen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ik heb mijn vriend al gewaarschuwd: ik heb een zeer lage tolerantiegrens voor geflirt. Ik heb ooit eens een meisje op café bijna in elkaar getimmerd omdat ze aan mijn toenmalige vriendje kwam vragen hoe de sigarettenautomaat werkte, en hoe je zo'n sigaret eigenlijk aansteekt (?!). Ik werd witheet terwijl ze al wimperflapperend luisterde naar zijn instructies, want het was de meest schaamteloze poging tot flirten die ik ooit zag. Vooral omdat hij samen met mij en een andere vriendin aan tafel in gesprek was toen zij daar met haar wazige gedoe domme vragen begon te stellen. Mijn vriendin en ik keken ernaar, en hoewel mijn vriend helemaal niks verkeerd deed, werden we toch allebei kwaad. Op die griet, omdat ze A. op een zielige manier stond te flirten, alsof ze een hulpeloos geval was dat altijd en overal ondersteund moet worden door De Man (Germaine Greer moest het zien) en B. zich in ons territorium had gewurmd, en zonder enig respect voor het andere vrouwvolk - nul gevoel voor sisterhood! - de enige man was beginnen claimen. En op mijn vriendje, omdat hij haar niet vierkant had uitgelachen met haar stomme vragen. Mocht het een man geweest zijn, hij had bedenkelijk gekeken en zich vast weer omgedraaid.

Mocht iemand met hem komen flirten, zou ik haar bij de haren naar het toilet trekken om haar gemake-upte gezicht nat te maken zodat ze de rest van de avond als een panda moet rondlopen.

Er is een dunne grens tussen gewoon heel vriendelijk zijn en geflirt, bedacht mijn (huidige) vriend onlangs. Zelf ben ik meestal nogal vriendelijk, wat bij voormalige partners wel eens verkeerd overkwam. Ik herinner me één vrolijk nieuwjaarsfeest waarbij ik na een paar glaasjes cava letterlijk iedereen gelukkig nieuwjaar ben gaan wensen. Er waren zo'n 150 mensen. De avond is geëindigd in een kletterende ruzie, omdat mijn lief van toen vond dat ik veel te flirterig was. Terwijl ik enkel rondstuiterde als een gezonde mix van mijn sympathieke zelve en een hoge dosis bubbels. "Mocht iemand met jou komen flirten, geef ik ze groot gelijk: je bent een hele mooie vrouw", zei mijn liefste onlangs. Mocht iemand met hem komen flirten, zou ik haar bij de haren naar het toilet trekken om haar gemake-upte gezicht nat te maken zodat ze de rest van de avond als een panda moet rondlopen. What can I say: ik ben nogal territoriaal. Niet dat hij met geen enkel meisje mag praten, maar mocht iemand zichzelf hardcore voor zijn voeten komen smijten terwijl ze weet dat hij een relatie heeft: bad move, sister.

2
Friends

Al maakt het eigenlijk niks uit dat iemand hem probeert te versieren: zolang hij zelf maar niet aan het flirten gaat, want dat betekent toch dat je iets mist in een relatie, niet? Gelukkig denkt hij er net hetzelfde over, en flirten we enkel met elkaar, wat heel handig is: we zijn allebei in de buurt en de kans om een blauwtje te lopen, is hartverwarmend klein. Verder wil mijn liefste nog meegeven dat hij zijn handen vol heeft aan mij en geen tijd of energie meer heeft om een andere dame het hof te maken. Hilarisch. Dat of hij kent me intussen al goed genoeg: dat van dat toilet is geen loos dreigement.

We flirten enkel met elkaar, de kans om een blauwtje te lopen, is hartverwarmend klein.

Lees meer