(Illustratiefoto)
iStock (Illustratiefoto)

Single in coronatijd: Nederlanders mogen ‘seksbuddy’ of ‘knuffelmaatje’ kiezen

Voor Nederlandse singles die lichamelijk contact missen, is het einde van de lijdensweg voorbij: vanaf nu mogen ze één ‘seksbuddy’ of ‘knuffelmaatje’ kiezen. Dat mocht tot nu toe niet door de coronamaatregelen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Iedereen met een vaste partner kon seks hebben, “omdat zij toch al veel dichtbij zijn en het praktisch onmogelijk is om elkaar fysiek te ontwijken”. “Maar het is logisch dat singles ook behoefte hebben aan fysiek contact”, liet het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag weten.

Om die reden wordt een vaste bedpartner toegelaten bij onze noorderburen. Het is wel belangrijk dat het risico op het coronavirus zo klein mogelijk wordt gehouden, door samen te bespreken wie hij of zij daarbuiten nog ziet, aldus het RIVM.

Ook bij ons is er sprake van huidhonger (het missen van fysiek contact). Al zullen Belgische singles nog even moeten doorbijten, want vooralsnog werden hierover in ons land geen beslissingen genomen.

Lees ook:

Antwerpse singles in lockdown getuigen: “Geen huidhonger, maar coronageilheid. Het einde van de crisis vier ik met een trio” (+)

Bang om na de lockdown terug naar het normale leven te moeten? Psycholoog Sam Neefs over ‘exitangst’ (+)

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kimberly Notteboom

    Wanneer gaan de Belgen beslissen dan de koppels dan apart wonen weer dat mogen terug samen slapen

  • René De Rocker

    En hoe gaan ze dat van die 'vaste bedpartner' controleren? Met een bedpartner appje in de smartphone? Laten registreren in 't gemeentehuis? Op facebook? Vastbinden aan 't bed, dan ben je zeker. Is dat een essentiële verplaatsing? Is grensoverschrijdend gedrag tussen Nederland en België toegestaan? Probleem. Maggie zegt :"blijf in uw kot". Die Hollanders toch. To poop or not to poop that is the question. Hahaha.

Lees meer