Thinkstock

Exclusief voor abonnees

SOS Goedele: "Hij fantaseert over een trio, maar wil ik dat wel?"

“Ik ben al jaren samen met mijn geliefde, hij is nog steeds gek op mijn lichaam. Hij praat de laatste jaren steeds vaker over een extra vrouw of man in het liefdesspel. Het windt me gek genoeg enorm op. Nu zou hij ook naar een parenclub willen. Maar na het moment van passie merk ik dat ik dit toch niet zo fijn vind en dat ik me er dagen slecht bij voel." (Diana, 48) 

Schattig dat je erbij vermeldt dat hij ‘nog steeds gek is op je lichaam en je adoreert’. Je kon net zo goed zijn lievelingseten of schoenmaat vermelden qua nutteloze informatie maar het geeft perfect aan waar veel vrouwen mee worstelen bij dit soort fantasieën van hem: ben ik dan niet meer (mooi) genoeg? Heeft er niks mee te maken, dat stel ook jij vast.


De fantasie van een derde of meerder persoon erbij is een van de meest voorkomende seksuele dromen. Dat is niet vreemd of ongewoon. Juist door die intieme verbeelding kan je je seksuele opwinding aanscherpen en remmingen van je afgooien. Je doet het immers niet écht, alleen maar in gedachten. Veilig. Daarom besluiten sommige mensen om hun fantasie strikt ‘privé’ te houden. Iedereen heeft recht op zijn seksuele privacy. Jullie delen hem en dat is best moedig. Maar vooral ook heel intiem. Het betekent dat jullie je veilig voelen en elkaar vertrouwen. Het voordeel van het delen heb je zelf vastgesteld; je vindt het opwindend! 
Voordat iedereen straks zijn diepste seksuele zielenroerselen thuis gaat opbiechten toch nog dit. De beste manier om je fantasie te delen is stapsgewijs, mondjesmaat kleine hints te geven en dan te kijken hoe je partner reageert. Zeker bij fantaseren over derden is voorzichtigheid en timing cruciaal. Noem ook niet meteen namen van personen die je als derde wel lekker ziet zitten! Laat je partner eerst wennen aan het idee. Best doe je dit tijdens de seks of wanneer de opwinding hoog is. Geilheid neemt immers de schaamte weg, gelukkig maar. Dat is ook de reden waarom het na de passie zo verwarrend aanvoelt. De opwinding verlamde je ‘welvoeglijkheidsrem’ maar eens die weer actief is, ben je doodbeschaamd. Vooral vrouwen blijken daar last van te hebben. ‘Een net meisje denkt zoiets niet…’

En dan rest natuurlijk de vraag of jullie die zwoele gezamelijke seksdromen ook daadwerkelijk in de praktijk moeten brengen? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het feit dat je je twee dagen slecht voelt over de fantasie alleen al, is een krachtig argument tègen. Je bent nog niet in het reine met de duistere maar lekkere krochten van je eigen seksuele lust. Alles mag en kan als je volwassen bent maar het is wel verstandig om over de consequenties na te denken en eerst het hele scenario in je hoofd af te spelen. Soms moet je een opwindende fantasie koesteren en niet uitwerken. Als het fout gaat ben je niet alleen je relatie kwijt maar ook je lievelingsfantasie . En omgekeerd.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • emmanuel duyvejonck

    Met Goedele bent u aan het verkeerde adres. Haar mooie voorbeelden zijn geen basis voor succes!

  • Patrick Kelchtermans

    moet Goedele beslissen of je dat wel wil? Jezus miena. Kies zelf.

Lees meer