unsplash

SOS Goedele: "Ik ben degene die geeft en geeft, mijn partner laat het zich allemaal welgevallen"

Chantal (32) is anderhalf jaar samen met Eddie (35). Zij worstelt met het feit dat ze te veel doet in relaties. Hij vindt dat zij zelf vooral wil geven, hij vraagt niet zoveel. Beiden vertellen ze hun versie van het verhaal in NINA. Goedele Liekens geeft tips.

"Mijn 'probleem' ligt niet aan Eddie. Hij is net de eerste bij wie ik me zo
goed voel dat ik niet in de valkuilen van eerdere relaties wil trappen.
Als ik terugkijk op de drie serieuze relaties die ik al had, zie ik namelijk
een rode draad terugkeren: ik ben degene die geeft en geeft, mijn
partner laat het zich allemaal welgevallen. Op een bepaald punt, of dat
nu na één jaar, vijf of zeven jaar is, breekt er iets bij mij. Dan krijg ik het
gevoel dat ik de enige ben die investeert in de relatie en kan ik dat
steeds moeilijker verteren," vertelt Chantal.

"Ik probeerde er dan wel over te praten met mijn exen, maar die kwamen natuurlijk allemaal uit de lucht vallen. Eentje zei zelfs: 'Als ik iets probeer te doen, vind je het nooit goed. Waarom zou ik dan nog proberen?' Ik begrijp het wel, maar het gaat er om dat die relaties allemaal uit evenwicht raakten. Zeker en vast deels door mijn schuld, omdat ik nu eenmaal een zorger' ben. Als ik van iemand hou, zou ik alles voor hem willen doen, het is mijn manier om mijn liefde te tonen."

"Voor Eddie sta ik bijvoorbeeld elke morgen mee op om vijf uur, omdat hij zo vroeg naar het werk moet vertrekken. Ik moet er eigenlijk pas uit om halfnegen, maar ik vind het fijn om voor hem koffie te zetten en een lunchbox te maken. Ja, ik weet het, vriendinnen verklaren me gek. Maar ik doe dat niet omdat het moet, ik doe het omdat ik het fijn vind. Alleen wil ik met Eddie niet ook naar het punt waarop ik me 'gebruikt' voel. Dit is de eerste relatie waarvan ik echt geloof dat ze kan blijven duren. Ik wil er dus ook echt in investeren. En ik besef dat ik dan vooral aan mezelf zal moeten werken."

"Als ik niet verander, zal ik altijd terug op hetzelfde punt uitkomen en zal
het voor mij nooit lukken in de liefde. Zover ben ik dus al, ik heb al een hele weg afgelegd. Nu is alleen de vraag: hoe doe ik dat? Want het blijft wél zo dat ik graag zorg. Ik kan toch moeilijk tegen mijn eigen gevoel in gaan? Hoe doe ik dat, een béétje geven, maar niet té veel?"

Wat Eddie hier nu van vindt en welke tips Goedele Liekens heeft voor het koppel? Dat lees je in ons pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro.

Ik kan toch moeilijk tegen mijn eigen gevoel in gaan?

Chantal

Lees meer