RV

Exclusief voor abonnees

SOS Goedele: "Ik wil een seksspeeltje kopen, waar heb je als vrouw nu echt iets aan?"

Elke week geeft seksuologe Goedele Liekens in NINA een antwoord op jullie vragen. Zelf een vraag voor Goedele? Stuur ze naar info@nina.be.

«Ik zou voor het eerst eens een seksspeeltje willen aanschaffen, niet omdat ik niet aan mijn trekken kom, maar het lijkt me een leuke aanvulling op mijn seksleven. Een manier om wat te experimenteren met wat ik leuk vind en om mezelf ook snel tussendoor te bevredigen. Waar heb je als vrouw nu echt iets aan?» Catherine (28)

Speeltjes zijn vrolijk, plezant en ideaal om je seksleven te verrijken. Zolang je niet verwacht dat een jarenlang ingestort seksleven als bij toverslag heropleeft door die (op afstand bediende) vibrator. Ook een orgasmeprobleem los je niet op door zo’n toestelletje in huis te halen. Daar zijn ze niet voor bedacht. Maar ze passen perfect in mijn mantra voor een goed seksleven, namelijk: ‘Lets play! Niks moet, alles mag.’ Geen olympische penisspelen, wel heerlijk intiem samenzijn. Een beetje speels plagen. Opwinding opbouwen en weer laten afnemen. De spanningsboog langzaam maar zeker de hoogte injagen. En daar passen speeltjes perfect bij. Ideaal om jullie speeltijd wat extra bij te kruiden. Ik schrijf ‘jullie’ speeltijd omdat veel vrouwen een vibrator ook in het seksspel met hun partner willen integreren. De drie toppers van tegenwoordig:

1. Koppelvibrators zijn speciaal ontworpen om samen te gebruiken tijdens de daad. Vaak zijn ze hoefvormig, waarbij het rondere deel vaginaal ingebracht wordt voor g-spotstimulatie en het platte uiteinde de clitoris beroert. Er blijft plaats zat voor hem om te penetreren en de trilling zal ook hem extra opwinden. Gewoonlijk werken ze met afstandsbediening of zelfs via een app op je smartphone. Sommige modellen vergen flink wat oefening om het kleinood op de juiste plaats te houden zonder dat het je liefdesspel voortdurend onderbreekt, maar juist die speelse zoektocht samen maakt het extra intiem. Want je moet durven praten en je kwetsbaar openstellen, vrolijk experimenteren … en dat is veel belangrijker dan gelijk welk toestel. Niet de race naar het orgasme, wel de zoekende reis daarnaartoe brengt zowel je lijf als je hart in extase. Speeltjes voor twee maken die reis alleen maar spannender. We-Vibe heeft goede en betrouwbare koppelvibrators, al kosten ze wel een flinke duit.

2. De ‘rabbitvibrator’ of ‘tarzan’ is ondertussen een klassieker: hij heeft alles voor het ultieme genot. Door zijn vorm, die breder uitloopt, stimuleert hij inwendig de g-spot (de uitlopers van je inwendige clitoris dus) en hij heeft één of twee uitwendige trillende flapjes voor clitorisplezier. Oorspronkelijk had ie ook een roterende kop (met of zonder pareltjes) maar er zijn ook modellen die niet roteren. Voor een nog diepgaander onderzoek naar wat je lekker vindt – zoals je aangeeft – kan je een ‘triple’ model aanschaffen. Al zien die er wel wat afschrikwekkender uit; hij heeft twee trillende zijuitstulpingen voor zowel clitorale als anale pret, maar zo breid je de ‘testzone’ wel maximaal uit, toch?

3. De nieuwe luchtdrukvibrators zoals de ‘womanizer’ en ‘satisfyer’ zijn zeker het proberen waard. In plaats van te trillen zuigen ze de clitorisknop zachtjes naar binnen en voeren ze pulsaties uit die je naar de zevende hemel leiden. Dit apparaat heeft verschillende doseerbare luchtdrukstanden. Begin bij stand 1, want het is een snelcursus klaarkomen! Erg effectief, soms zelfs té. Deze sensaties lijken in niets op echte seks en zijn erg clitoraal gericht. Een soort ‘instantorgasme’ voor de snelle hap. De womanizer is prachtig vormgegeven maar bijzonder duur; op goedele.com vind je een degelijk alternatief dat hetzelfde doet. Getest en goedgekeurd.

Veel plezier!

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pedro Gonzalez

    Even aan Goedele vragen, want zij weet het: wie had de dikste penis Steve Stevaert, Pol van den Driessche of toch iemand naders? Zij weet het.

  • Johan Bongers

    Oh wow, eindelijk denkt Goedele nog eens aan mannen dacht ik tot ik besefte dat het een artikel is van dingen waaraan mannen moeten voldoen om vrouwen te plezieren. Beste Nina, mannen worden elk weekend zwaar gediscrimineerd in jullie bijlage. Doe er iets aan aub!

Lees meer