thinkstock

SOS Goedele: "We vrijen veel minder sinds er kinderen zijn"

Dieter (33) is negen jaar samen met Nicole (31). Ze hebben twee kinderen en héél weinig seks. Nicole begrijpt dat hij zin heeft, maar vindt er de tijd of de energie niet voor.

"Begrijp me niet verkeerd, ik weet dat vrijen niet zo evident is als er twee
kleine kinderen in huis zijn. De helft van de tijd ben ik zélf te moe om iets te ondernemen. Onze zoon en dochter kregen we in twee jaar tijd, we hebben dus een hectische periode achter de rug. En ik ben ongelofelijk gelukkig met hen, zonder twijfel. Alleen die seks, hè ... Voor de kinderen er waren, vrijden Nicole en ik zo'n drie, vier keer per week. Nu is het drie maanden geleden. We zijn geen bejaarden, het kan toch niet dat we zo weinig kunnen vrijen?"

"De laatste keer is geleden van een feestje waar we allebei een beetje gedronken hadden. Ik heb haar uiteindelijk gewoon in de logeerkamer gesleurd en haar wild genomen op het bed. Ja, het deed deugd, ik voelde me weer even helemaal het mannetje. Sindsdien is het dus weer kinkloppen. Nicole zegt dat ze het ook mist, en ik geloof haar wel, maar toch: als ze zoveel zin had als ik, zou ze volgens mij toch nét iets meer moeite doen om er werk van te maken. 's Morgens wil ze niet: 'Stel dat de kinderen wakker worden?' 's Avonds is ze te moe en overdag zijn we allebei aan het werk. Ik heb al een babysit voorgesteld, zodat we een avondje op hotel kunnen om onze lusten te botvieren, maar dat ziet Nicole niet zitten. Ze vond het raar dat ik zoiets voorstelde. 'Ik ga mijn kinderen niet ergens parkeren om seks met jou te hebben', zei ze."

"Ze vindt dat ik er geobsedeerd mee bezig ben. Misschien heeft ze gelijk, maar hoe zou je zelf zijn als je al zo lang droogstaat? Tijdens de zwangerschap heb ik haar zoveel mogelijk met rust gelaten, omdat ze zich toen niet zo goed in haar vel voelde. 'Zoveel mogelijk met rust gelaten', ik vind het verschrikkelijk als ik het mezelf zo hoor zeggen. Dat vind ik misschien nog het allerergste: Nicole geeft me soms het gevoel dat ik een beest ben dat zijn lusten niet onder controle heeft, alleen maar omdat ik gewoon wil kunnen vrijen met de vrouw van wie ik hou. Het begint stilaan mijn zelfvertrouwen aan te tasten, dat kan toch de bedoeling niet zijn? Maar als ik daarover met haar wil praten, begint ze al met haar ogen te draaien: daar is hij weer. En dan kruip ik de douche maar weer in."

Ze geeft me soms het gevoel dat ik een beest ben dat zijn lusten niet onder controle heeft

Benieuwd naar Nicoles kant van het verhaal? En wat de tips van Goedele zijn? Dat lees je in onze pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!

Lees meer