2
Unsplah

Exclusief voor abonnees

SOS Goedele:
zo haal je toch je voordeel uit valentijn

Liefhebber of niet, valentijn is het moment bij uitstek om jullie relatie nog een duwtje in de goede richting te geven. Dat hoeft overigens niet met dure cadeaus, met deze tips van Goedele staat jullie liefde het hele jaar door (en hopelijk nog veel langer) in bloei.

Goedele: "Er valt niet te ontsnappen aan Valentijnsdag. Zelfs al erger je je dood aan de commercialisering, iedereen kan zijn voordeel halen uit deze hoogmis van de liefde. Want valentijn is niet meer of niet minder dan een soort relationele nieuwjaarsdag vol goede voornemens en afspraken voor een (nog) beter liefdesleven. En zoals bij alle goede voornemens ga je er diezelfde dag nog stevig tegenaan. In de hoop dat ze de rest van het jaar blijven nazinderen. Alle onderstaande tips voor een geslaagde Valentijnsdag zouden een bijna dagelijkse vanzelfsprekendheid in je relatie moeten zijn. Dus lees dit stuk over enkele maanden nog eens na en check wat er in huis kwam van je goedeliefdesvoornemensbucketlist."

Je geliefd voelen is essentieel

"Zoals ik al tot in de treurnis herhaald heb, zijn kleine aanrakingen en attenties daarvoor het meest aangewezen. Breng een glaasje naar haar bureau terwijl ze worstelt met een deadline, masseer eventjes liefdevol zijn voeten voor de buis, aai haar liefdevol over de bol als je haar in de badkamer passeert. Je liefdesmachine gaat vandaag van ‘s morgens vroeg in overdrive; begin de dag met een stevige kus en knuffel. Omhels haar voor de spiegel en zeg hoe mooi ze is, hoe gelukkig je jezelf prijst met hem als je man. Wat ik bedoel is: gebruik deze dag om de dingen te zeggen en te doen die je anders niet durft of te melig vindt. Of simpelweg vergeet omdat je ze zo vanzelfsprekend vindt. Creëer een cocon van liefde en ervaar zelf wat dát met jullie doet. Warm, warmer, heet. Vuurwerk beloofd."

Persoonlijke attenties zijn waardevoller dan het duurste cadeau

"Maak haar lievelingsdessert, zet zijn lievelingsnummer of jullie openingsdans op als hij thuiskomt of koop kaartjes voor een voetbalmatch bij zijn favoriete club. (Spreek af met de vrouw van zijn beste vriend, zo hoef je zelf niet mee te gaan.) Toon dat je de interesses en voorkeuren van je partner beter kent dan hij of zij denkt. Zijn droomauto in miniatuur, een boek over het land van haar droomreis, een gedicht over haar kinderjaren. Geef je geschenkje een persoonlijke touch; dat is duizend keer meer waard als relatieboost dan de duurste Chaneltas."

Zet de eerste stapjes in het uitleven van jullie seksfantasie

"Deze tijd van het jaar is ideaal om naar een sexy film te gaan, of een uitdagende spelletjesdoos aan te schaffen. Eindelijk een reden om een en ander te (durven) bespreken! Ga samen door een catalogus en kijk waar je partners interesse naar uitgaat, welke films zij uitkiest en welke speeltjes hem dan weer boeien. Zit er een klein dominant, kinky kantje aan hem of is hij eerder het onderdanige type? Zelfs al koop je niets, zo kom je veel te weten over elkaars erotische voorkeuren. En maak daar dan vanavond schaamteloos gebruik van! Trek eropuit naar een spannende omgeving waar je ‘betrapt zou kunnen worden’: de auto, een hotelkamer met de gordijnen open."

2 Goedele Liekens (54) is klinisch psycholoog-seksuoloog en presenteert programma's rond relaties en seksualiteit op de Nederlandse en Britse tv. Meer info op goedele.com. Ook een vraag voor Goedele? Stuur een mailtje naar nina@hln.be.
Johan Jacobs Goedele Liekens (54) is klinisch psycholoog-seksuoloog en presenteert programma's rond relaties en seksualiteit op de Nederlandse en Britse tv. Meer info op goedele.com. Ook een vraag voor Goedele? Stuur een mailtje naar nina@hln.be.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Orban Luc

    geld klopperij,gaat niet eens over liefde, maar de centen die je in steekt is een bos bloemen, ring enz als ze het niet echt meneneen spel spelen en zit in het hoofd mag jedoen wat je wil lukken zal niet is enkel om geld te doen.

  • Guy muis

    op valentijn lig ik op de operatietafel ,dus ik vier niks

Lees meer