3
Screenshot YouTube

Trotse ouders kondigen komst achttiende (!) kind aan

Met zeventien kinderen hebben Sue en Noel Radford het grootste gezin van Engeland. En nu komt er ook nog een achttiende spruit bij. Het is wel de laatste, zo melden de trotse ouders.

Sue (39) en Noel (43) maakten in een interview met The Sun de komst van hun achttiende kind bekend. Onlangs hadden de twee ouders een controle-echo in het ziekenhuis. De ongeboren vrucht is nu 14 weken oud. Ze zijn ontzettend blij met "het perfecte kerstcadeau."

De vrouw vertelt ook hoe ze eerder dit jaar na 21 weken zwangerschap een doodgeboren baby had en daardoor een lastige periode beleefde. Het jongetje ontviel de ouders in juli. Hij zou Alfie worden genoemd. Sue en Noel hebben het over de jongen als hun zeventiende kind, waardoor nummer achttien nu op komst is. "We zijn erg blij. Het is na een moeilijk jaar het beste nieuws dat ik maar kon horen. Het voelt als een zegen", aldus Sue.

Kinderen
Het stel, woonachtig in Morecambe, Lancashire,  was al bij elkaar toen ze op de middelbare school zaten. Sue werd voor de eerste keer zwanger toen ze 14 jaar oud was. Zoon Chris is nu 25 jaar oud. Daarna volgden Sophie (21), Chloe (19), Jack (17), Daniel (15), Luke (14), Millie (13), Katie (12), James (11), Ellie (9), Aimee (8), Josh (7), Max (6), Tilly (4), Oscar (3) en Casper (2). Dochter Sophie heeft zelf al twee kinderen.

Volgens de ouders zijn de kinderen "allemaal erg blij en benieuwd naar de komst van hun nieuwe en laatste broertje of zusje."

Felicitaties
Na hun interview met The Sun, deelden de trotse ouders het nieuws ook met hun ruim 130.000 volgers op Facebook. Het leverde duizenden likes en felicitaties op.

Geraldine Evans schreef: "Het gezin Radford kan anderen wel het een en ander leren over het zijn van ouders en budgetteren. Van harte gefeliciteerd." Sue en Noel runnen een bakkerij - aan eten dus geen gebrek - en zijn er trots op geen aanspraak te maken op overheidsgeld voor het onderhouden van al hun kinderen. De 60 paar schoenen die er jaarlijks doorheen gaan en de 9 tot 11 rollen toiletpapier per dag, ze betalen het allemaal zelf.

3 Kerst in huize Radford
Screenshot Facebook Kerst in huize Radford
3 Het gezin Radford herdenkt Alfie.
Screenshot Facebook Het gezin Radford herdenkt Alfie.

Lees meer