Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Trudy (63): "Van een up-skirtfoto moest hij een voorbeeld sturen voor ik snapte wat de bedoeling was”

Lang was Trudy (63) een toonbeeld van degelijkheid. Maar recent vond ze het tijd om meer te experimenteren met seks. Dus zoekt ze op Tinder naar mannen én vrouwen. Van deftige dame tot stoute vrouw: “Als ik het nu niet doe, wanneer dan?” Lees de beste stukken over lust en liefde in ons dossier.

Trudy (63) is bijna haar hele leven lang een wonder van degelijkheid, betrouwbaarheid en netheid geweest. Nog steeds hangt er een vleugje prettig formele beschaving rond die oorknopjes en grijze coupe. Geamuseerd: “Vind je? Wat grappig. Ik date met een getrouwde marinier en die zegt dat hij dat het spannendst aan me vindt; dat ik zo’n keurige mevrouw ben.”

Ze schiet in de lach. “Ik vind dat wel meevallen hoor. Ik vertel vrienden dat ik nu aan losboltraining doe.” Want ze is dingen over haar zelf aan het ontdekken waar ze in haar 63-jarige leven nooit weet van heeft gehad. En als ze in haar omgeving zeggen: ‘Mens, waar ben je nou mee bezig?’, antwoordt ze: ‘Als ik het nu niet doe, wanneer dan wel? Moet ik erachter komen als ik 80 ben en in een verzorgingshuis lig?’

Dus zoekt de Utrechtse kok op Tinder naar mannen én vrouwen. Ze heeft die stoere marinier met wie ze sekst en cybersekst, een brandweerman aan wie ze zich ook online blootgeeft en er was een meneer die graag in een kooi onderaan haar trap wilde komen wonen. Maar dat is niets ­geworden.

Onbetrouwbaar manspersoon

Van deftige dame tot stoute vrouw. Er was een onbetrouwbaar manspersoon nodig voor die metamorfose. Zo’n anderhalf jaar geleden zat ze in een latrelatie en vlak voor wat een gezamenlijke vakantie moest worden, werd ze ‘op een afgrijselijke manier’ gedumpt.

Beroerd was ze ervan. Na een streng regime van vroeg opstaan, hardlopen en aan zichzelf werken trakteerde ze zichzelf op een therapeutische vakantie. Pas in de hoteldisco op Sri Lanka, toen ze besloot uit een verse bus­lading knappe Italianen een danspartner te kiezen en ze vervolgens aan de hand van de plaatselijke reisleider de dansvloer op zweefde, wist ze: ‘Yes, ik ben er weer.’

“Ik heb me voorgenomen: ik ben aan niemand verantwoording schuldig. Ik ga gewoon doen waar ik zin in heb.”

Liefde op het eerste gezicht

In Nederland liet ze de wereld, via Tinder en Bumble, weten dat ze weer een vrouw op vrijersvoeten was, besloot een harem te verzamelen en hanteerde daarbij strenge selectie­criteria: woest aantrekkelijk, jong en bij voorkeur geüniformeerd, het liefst ook gebonden. “Niet alleen voor de seks, maar ook om samen leuke dingen te doen.” Onder geen beding wilde ze weer aan een relatie. “Ook handig voor mannen. Dan zijn ze niet bang dat je verliefd wordt en dat je ze gaat claimen.” En liever niet de nacht komen doorbrengen a.u.b., “want ze laten ‘s ochtends altijd winden in bed.”

Met een stal van gemiddeld vijf ­gezelschapsdieren in wisselende ­samenstelling deed madame het best aardig. Totdat ze op Tinder die marinier spotte die een vrouw zocht ‘voor erbij’. Hij kwam een week later langs en het was liefde op het eerste gezicht, van beide kanten.

“Kutterdekut, ja. Geen van beiden hadden we daar rekening mee gehouden. Hij was te leuk en had een relatie. Dit maakte alles spannender maar ook moeilijker.”

Want waar ze zich eerst kind in een snoepwinkel waande, werd ze nu geconfronteerd met haar eigen geen-relatie-regel. En dan kon ze ook nog zeer beperkt van haar verboden vrucht proeven want in het jaar dat Trudy haar zeebonk ontmoette, had hij al drie vakanties gepland.

Cyberseks

Maar een smartphone brengt zelfs de meest onmogelijke liefdes binnen handbereik. Via de telefoon hebben ze veel erotisch contact: cyberseks als moderne vleesvervanger. Ideaal om het vuurtje op afstand brandend te houden.

“Trok hij met zijn vrouw rond in een camper. Zij voor de deur met een boek terwijl hij binnen met zijn telefoon en mij bezig was. Hoor ik haar op een gegeven moment over de lijn roepen: ‘Wat ben je in godsnaam aan het doen? De hele camper staat te schudden.’”

Dan weer serieus: “We hebben besloten dat we ieder verantwoordelijk zijn voor ons eigen leven.”

Trudy is op de hoogte van het werkschema van de vrouw van de marinier. Ze belt nooit zomaar, maar spreekt van tevoren af wanneer het schikt. Ze hebben dagelijks contact, dat wel. En hij komt wekelijks langs. “Maar een sekschat via Whatsapp of een gewone telefoonverbinding is een goed alternatief gebleken voor een romance met iemand die ver weg woont en zijn eigen beslommeringen heeft met een relatie en kleinkinderen en zo.”

De chattechnologie biedt trouwens ook bij andere vriendjes uitkomst. Haar brandweerman had allerlei wensen op het gebied van erotisch foto- en filmmateriaal. “Hij vroeg me eens of ik een cameltoe-foto wilde opsturen. Ik wist niet eens wat dat was. En van een up-skirtfoto moest hij een voorbeeld sturen voor ik snapte wat de bedoeling was.”

Panseksueel

Trudy werd door hem zelfs geïntroduceerd bij een parenclub en maakte in een andere setting kennis met ghb. “Oh, misschien vind je dit allemaal heel raar hoor, maar ik had echt een drang om te... tja... ik voelde me een soort seksueel antropoloog op veldonderzoek. Daar had ik ook mijn eerste sekservaring met een vrouw. Echt superleuk!” En sindsdien doet ze op Tinder ook aan vrouwen.

“Ik ben nu niet meer zo van de etiketten. Niet hetero of lesbisch of zelfs bi. Ik denk dat ik gewoon op opwindende mensen val.”

Panseksueel, misschien? “Panseksueel? Heet dat zo? Oh oké.”

Maar toch, die marinier, die marinier. “Hij zegt, als dit uitkomt, biecht ik alles op. Ik ga niet liegen. Ik zeg dan, luister eens, je denkt toch niet dat we aan het wachten zijn totdat jij tegen de lamp loopt? En dat ik dan na zoveel maanden zeg, nou lieverd kom maar hier? Dan ben ik tweede keus en dat gaan we niet doen. Of je kiest voor mij en dan weet ik niet of het iets wordt. Of we gaan gewoon zo door. We hebben natuurlijk nooit de kans gehad iets te laten ontwikkelen en ik denk eerlijk gezegd dat dat, met alle spanning eromheen, de gestolen momenten, de ­cyberseks, die verliefdheid in stand houdt.”

Ze droomt weg. “Eigenlijk is hij een hele brave man. Maar daar ben ik dol op.”

Geen onderwerp waar meer over wordt geschreven en gesproken dan de liefde. Van stomende passie tot affectie. Wij verzamelen de beste artikels over lust en liefde in dit dossier. Lees hier alle stukken.

Kristof (49) wordt bedrogen door zijn vrouw: “Het duurt welgeteld tien seconden voor ik het bericht in haar gsm zie. Mijn wereld stort in”

Hoe ga je om met seksuele verlangens als je partner ver weg woont? Relatie-expert geeft tips

Maaike houdt van BDSM: “Etentje met vrienden, denkt de babysit. Maar ik neem mijn tepelklemmen mee”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Francinne Declerque

    Ik vraag me af of die berichten wel waar zijn, is dit niet gewoon fictie als clickbait ? De realiteit is saai en zelden anders op een paar aberraties na. Parenclub zijn er voor die parenclubs zijn er inderdaad voor die paar devianten.

  • wim rooyakkers

    Gezonde tante.

Lees meer