Vrouw plaatst no make-up selfies op Tinder om te testen wat mannen het liefste willen

Waar zijn mannen nu eigenlijk op uit? Iemand die eruit ziet alsof ze met haar gave huid en perfect gekapte haren zo is weggelopen uit een Hollywood-film, of toch eerder - zoals ze altijd beweren - een doodgewoon meisje zonder al te veel poespas. Of weten ze gewoon zelf niet wat ze willen? Deze vrouw besloot de proef op de som te nemen en plaatste zowel geretoucheerde als make-uploze selfies op Tinder.

Goed, we weten ondertussen wel dat Tinder niet de meest diepgaande dating app is, maar in het geval je wwat opheldering kon gebruiken is er dit sociaal experiment van blogster Alexa Mitchell. Zij besloot uit te vogelen wat mannen nu echt verkiezen: make-uploos of geretoucheerd tot bijna de perfectie zelve?

Het experiment
Eerst plaatste ze drie foto's van zichzelf online, ongeschminkt en niet geretoucheerd. Het resultaat na 100 keer swipen en vijf uur wachten? 16 matches en een aantal privéberichten. Vervolgens deed ze hetzelfde, maar retoucheerde ze de foto's eerst. Een gave huid, een egale huidskleur, wittere tanden, ... Opnieuw ging ze voor 100 swipes en wachtte ze vijf uur. Deze keer had ze 100 matches, met een overdosis aan privéberichten.

Blij verrast
Verbazingwekkend? Niet echt. Al gaf Alexa wel aan blij verrast te zijn door het aantal matches dat ze kreeg op haar make-uploze foto's. "Ik heb het gevoel dat dit experiment aantoont dat mannen meer aangetrokken zijn tot een mooi uiterlijk, maar niet noodzakelijk zwaar aangezette ogen en felle lippen verkiezen."

Lees meer