iStock

Exclusief voor abonnees

Wat als Cupido raak schiet op het werk? Eric werd ontslagen, Robert mocht blijven

McDonald’s heeft zijn CEO Steve Easterbrook aan de deur gezet, omdat hij een relatie met een werknemer begon. Ook in ons land schiet Cupido soms raak op de werkvloer, en eindigt dat in een professionele breuk. Twee maanden nadat Eric* zijn relatie met Tamara* bekendmaakte, werd hij bij de bazen geroepen. “Twee uur later stond hij op straat”, vertelt Tamara*, zijn vrouw intussen, aan HLN. Dat het ook anders kan, bewijst het verhaal van Robert (72) en Brigitte (56) dan weer.

Tamara* kreeg een relatie met haar baas Eric*. Hij moest vertrekken

“Eric was mijn planner en promoveerde later tot area manager”, vertelt Tamara. “Hij was m’n baas, moest mij aan het werk zetten. Tijdens een personeelsfeest raakten we aan de praat. Mijn relatie zat op dat moment niet al te best, en van het een kwam het anders.”

De eerste maanden hielden Tamara en Eric de lippen stijf op elkaar. Ze wilden immers ook helemaal zeker zijn van hun relatie. “Ik was ook onzeker. Een relatie met de baas... Maar hij maakte me telkens opnieuw duidelijk dat het hem menens was en de liefde was uiteindelijk niet tegen te houden. Om de reacties voor te zijn, verschoof hij me al ‘preventief’ naar de ploeg van de andere area-manager. Na een tijd heeft Eric iedereen dan bijeen geroepen om het nieuws te vertellen. Ik zat met een bang hartje achterin de zaal, tussen mijn collega’s. Die reageerden positief, maar boven ons viel het nieuws in minder goede aarde, blijkbaar.”

Zijn attitude was zogezegd niet goed, maar wij wisten wel beter

Tamara*

Twee maanden nadat ze hun relatie bekendmaakten, werd Eric bij de bazen geroepen. “Daar kreeg hij te horen dat hij ontslagen werd, zogezegd omwille van zijn attitude. Twee uur later stond hij op straat. Nochtans deed hij zijn job perfect, hij hield zich aan de regels. Ik ook trouwens. Van voortrekken was geen sprake, integendeel. Hij controleerde mij nog harder dan een ander. Er waren bij ons trouwens helemaal geen regels omtrent relaties op de werkvloer, niet geschreven, niet ongeschreven.”

“We probeerden zijn ontslag nog aan te vechten, maar dat draaide op niets uit. Drie maanden later vond Eric gelukkig een andere job, maar de periode zonder werk was niet de makkelijkste. Ik bleef bij het bedrijf werken. Ik deed mijn job doodgraag. Gelukkig werd het bedrijf na een paar jaar overgenomen, waardoor de bovenbouw veranderde.”

Erik en Tamara zijn ondertussen elf jaar samen, waarvan bijna drie getrouwd. Ze kregen samen een dochter die vandaag bijna acht is. “Ik heb nog geen moment spijt gehad. Dankzij mijn man ben ik open gebloeid. Hij stimuleert me, ik ben zelfs terug beginnen studeren.”

(*Tamara en Eric zijn schuilnamen)

Zaalverantwoordelijke Robert (72) en dienster Brigitte (56) werkten in hetzelfde hotel

Maar het kan ook anders uitpakken. Robert (72) was zaalverantwoordelijke, Brigitte (56) deed de bediening in hetzelfde hotel. Toen hun verlof steevast in dezelfde weken viel, konden ze hun relatie niet langer ontkennen.

Vandaag wonen ze samen en zijn ze zes jaar gelukkig getrouwd, maar toen Robert en Brigitte tien jaar geleden verliefd werden op elkaar, verliep het een pak stiekemer. Robert en de 16 jaar jongere Brigitte werkten allebei in hetzelfde hotel aan de kust. Hij leidde alles in goeie banen in de zaal. Zij stond in voor de bediening in diezelfde zaal. “Op het einde van het seizoen sloeg de vonk over”, lacht Robert. “Na een feestje reden we samen naar huis. Dat waren wel spannende momenten, want we wilden onze relatie verborgen houden.”

In de horeca heb je geen tijd voor onnozeligheden. We kwamen samen aan en vertrokken tegelijk, maar dat was het ook

Robert en Brigitte

Aanvankelijk lukte dat, tot de chef met wie Robert goed bevriend was, de vakantiekalender in de gaten kreeg en knipogend opmerkte dat de twee steevast in dezelfde week vakantie namen. “Uiteindelijk kwam het ook de directie ter ore en riep die me bij zich. Waarom we altijd samen verlof namen, vroeg hij. Puur toeval, beweerde ik eerst nog, maar uiteindelijk heb ik het maar opgebiecht. Zijn reactie? ‘Dan kan ik daar in de toekomst rekening mee houden.’ In de positieve zin dus, hé.”

Brigitte en Robert bleven samen werken, maar ook dat verliep zonder problemen. “In de horeca heb je geen tijd voor onnozeligheden. We kwamen samen aan en vertrokken tegelijk, maar dat was het ook. Wij konden gewoon ons werk blijven doen en Brigitte had ook geen enkele moeite met mijn autoriteit in de zaal. Ondertussen ben ik met pensioen en werkt Brigitte elders, maar we houden heel goeie herinneringen over aan onze tijd als collega’s.”

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jack Dereder

    Steven Goossens, ik denk wel dat je erotische prestaties zoals jij dat noemt, verwart met relaties. De reden dat bedrijven die regel terecht bezigen is om te voorkomen dat er favoritisme op de werkvloer gebeurt, wanneer een partner voor een andere werkt. Mensen op gelijke hiërarchische voet of in verschillende departementen hebben geen probleem.

  • steven goossens

    Wat heeft erotische prestatie in godsnaam te maken met werkprestatie! Tenslotten de beste verkopers zijn de grootste hoeren, ik heb zelf even in een winkel gewerkt en heb me nooit zo vernederd en geprostitueerd gevoelt dan in die periode! En de baas... dat is de pooier! Zou Mcdonelds misschien beter uit Europa wegtrekken en hun preutse manieren over de oceaan uitspelen!

Lees meer