Debora Lauwers
Debora Lauwers Debora Lauwers

Exclusief voor abonnees

Wat als je fantaseert over die ene onvergetelijke ex?

Je bent hem (of haar) nooit vergeten: die ene van wie je dacht dat hij (of zij) de ware was. The one that got away – eeuwige prikkel en bron van verlangen. Maar wat zegt dat over je huidige relatie? “Meer dan de helft van de mannen en vrouwen fantaseren over die bijzondere liefde van vroeger”, weet klinisch seksuologe Chloé De Bie.

In another life, I would be your girl. We keep all our promises, be us against the world. In another life, I would make you stay. So I don’t have to say you were the one that got away.” De Amerikaanse zangeres Katy Perry weet waarover ze zingt. The one that got away – degene die je ontglipte – is iemand die een héél speciale plek heeft in je liefdesverleden. Hij of zij is de enige aan wie je nog vaak terugdenkt. Degene met wie je in feite ook wel een toekomst ziet – weliswaar in een soort parallel universum. Als in next lifetime.

En nee, niet iedereen heeft er een. Maar velen wel – dat merken we al op de redactievergadering, als de titel van deze reportage op tafel komt: een gevoel van herkenning, nostalgisch gezucht en sappige verhalen vullen de ruimte. Het is die ene met wie je jezelf samen zag, maar met wie het toch niks geworden is. Omdat het leven loopt zoals het loopt: jullie liefde blijkt onmogelijk of de timing zit mis, of de passionele relatie die je zo ambieerde, loopt al snel spaak. Jij vindt het grote geluk elders – bij een nieuwe liefde – maar die ene van vroeger zal altijd door je hoofd blijven spoken. Op onverwachte momenten zit hij plots in je gedachten. Of daagt hij op in je dromen. En af en toe stel je jezelf de vraag: hoe zou mijn leven eruitgezien hebben met hém?

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • DIRK RASSCHAERT

    Hubert, dat is dan geen ex maar een vriendin. Ik denk dat iedereen er wel zo één persoon heeft. Voor de andere exen, realiseer je eens waarom het een ex werd en of je hetzelfde nog eens wil meemaken. Meestal gaat de goesting snel over.

  • Hubert Van Herck

    40 jaar geleden was zij een goede vriendin. We gingen jaren samen uit, een zeer toffe tijd. Maar zij was "slechts" een vriendin, niets meer. Want als het méér zou zijn geweest, bestond de kans dat het niet klikte, en was ik haar kwijt. Dus getrouwd met een ander meisje en zij met een andere jongen. Maar de vraag blijft, áls....

Lees meer