thinkstock

Zou jij deze app gebruiken om te zien of je partner vreemdgaat?

Net nu Temptation Island over en uit is (net als sommige van de relaties overigens), duikt er een nieuwe ultieme relatietest op: Swipebuster. Een app waarbij je kan nagaan of je partner (of collega, ex of buur) actief is op datingsites zoals Tinder.

Voorlopig is de app alleen nog maar actief aan de overkant van de oceaan, maar experts voorspellen dat de technologie binnenkort ook naar ons komt. Voor zo'n 5 dollar (€ 4,30) kan je zoeken op naam, leeftijd en locatie om te zien of ze een profiel hebben.

Het is niet zo dat Tinder 'gehackt' wordt, zoals een tijdje geleden gebeurde met overspelsite Ashley Madison. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van een API (application program interface) om de database uit te kammen. Met deze app willen de makers vooral het gebrek aan een goede privacy blootleggen.

"Er is zoveel informatie beschikbaar over ons waar we zelf geen weet van hebben," aldus de makers. "Niet alleen delen mensen veel te veel info over zichzelf, maar bedrijven maken hen er ook niet attent op." Hoe nobel hun doel ook mag zijn, voorlopig is en blijft de app vooral populair als een manier om na te gaan of je liefste er een Tinderaccount op nahoudt.

Tinder zelf kwam met een statement waarin ze aangeven dat alle info op de app publiekelijk is en dat niemand zou moeten betalen voor die kennis. "Alle info op de website is publieke informatie," vertelt de communicatieverantwoordelijke van de dating app. "Als je wil weten wie er op Tinder zit, dan raden we je aan om geld te besparen en gewoon zelf onze app te downloaden om het uit te zoeken."

Lees meer