6
Instagram

5 mode-items waarvan bewezen is dat ze je aantrekkelijker maken

Een leuke date in het verschiet? Wil je graag goed voor de dag komen of wil je gewoon die winterblues camoufleren? Dan is het een goed idee om één van deze vijf items uit je kast te trekken. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat die je (nog) aantrekkelijker maken.

1. Hoge hakken

Een binnenkopper: volgens een studie die gepubliceerd werd in 'Archives of Sexual Behavior' zouden hoge hakken je een stuk verleidelijker maken. Uit het onderzoek bleek namelijk dat vrouwen die stiletto's aanhadden niet alleen makkelijker benaderd werden, nog belangrijk is dat ze zich ook zelfverzekerder voelden. En niets zo sexy als een vrouw die stevig in haar hooggehakte schoenen staat, toch?

6
Instagram @fashionedchicstyling

2. Rode kledij

Nog zo ééntje die we stiekem allemaal al wisten: psychologische studies wijzen uit dat rood vrouwen een streepje voor geeft. Een belangrijke presentatie of leuk afspraakje? Haal dat rode jurkje dan maar uit de kast.

6
Instagram @lookastic

3. Een zwart jurkje

Zwart is één van de kleuren die mensen het liefste zien op hun eerste afspraakje. Dat bleek na een rondvraag van een Brits kledingbedrijf bij meer dan 1.000 deelnemers. Een goede eerste indruk maken? Met zwart zit je dus altijd safe.

6
Instagrma @lareesecraig

4. Mouwloze topjes

Wie dacht dat blote benen de succesformule waren, heeft het bij het verkeerde eind. De universiteit van New South Wales ontdekte dat mannen eerder kijken naar onze ... armen. Een leuk weetje dat je handig kan gebruiken tijdens je volgende shoppingtrip.

6
Instagram @j.suede

5. Nauwsluitende jurkjes

Wie mooie vormen heeft, zet die maar beter in de verf. Een rondvraag van sociale wetenschappers in Nieuw-Zeeland wees immers uit dat een zandloperfiguur als het toppunt van vrouwelijkheid wordt aanzien. En laat zo'n nauwsluitend bodycon jurkje die vrouwelijke rondingen nu net benadrukken.

6
Instagram @sallyli901204

Lees meer