3
Thinkstock

6 trucjes om je haar wat langer te laten lijken

Vrouwen zijn wisselvallige wezens. De ene dag willen we een stijl kapsel, de dag erna krullen en even later een korte bob. Als je je haar echter een drastische knipbeurt hebt bezorgd, weet je dat het lang kan duren voor je weer wat lengte hebt. Met deze trucjes lijkt je haar echter al snel wat langer.

Knip laagjes
Eerst en vooral is de manier waarop je je haar laat knippen belangrijk. Laat niet alles op een en dezelfde lengte knippen, aangezien dat de echte lengte van je haar benadrukt. Lange laagjes zijn daarentegen een betere optie. Het geeft je haar wat beweging en verwart optisch het oog, zodat je niet meteen ziet waar je haar eindigt.

Geef wat volume
Het lijkt het omgekeerde effect te hebben; meer volume aan je wortels haalt je puntjes immers ietwat omhoog. In combinatie met laagjes haalt het al het gewicht echter weg van het midden van je kapsel. Het haar ziet er longer en slanker uit.

Ga voor een middenscheiding
Het is een simpele haarregel: een zijscheiding voegt wat dikte toe aan je haar, terwijl een middenscheiding wat meer lengte geeft, of toch de illusie ervan. Je haar lijkt dunner, en daarom ook langer.

Stretch
Stijl haar lijkt langer, dus haal het meeste uit je natuurlijke lengte. Stretch je haar door het met een haardroger en borstel te drogen. Zo grijp je het haar en rek je het als het ware naar beneden uit. Verdeel je haar ook in drie of vier delen om elk stukje mooi te kunnen drogen. Begin beneden en werk naar je kruin toe.

3
Thinkstock
3
Thinkstock

Wees strategisch met producten
Vermijd te veel haarlak en olieën. Ze geven je haar extra zwaarte en doen het geheel er heel gecontroleerd uitzien. Je ziet zo meteen waar je haar eindigt. Een beetje chaos kan helemaal geen kwaad.

Opgelet: ga niet té stijl
Stijl haar geeft je wat lengte, maar benadrukt ook de puntjes van je haar. Om een wat meer 'swingend' resultaat te bereiken, zodat niemand perfect ziet waar je haar stopt, kan je bijvoorbeeld een spray gebruiken die wat textuur geeft op de uiteinden van je haar, zoals een salt spray.

Lees meer