De nieuwe hoofdredactrice, Samira Nasr, in het midden.
Brunopress/Sipa USA De nieuwe hoofdredactrice, Samira Nasr, in het midden.

Amerikaans modetijdschrift Harper’s Bazaar duidt voor het eerst zwarte hoofdredactrice aan

Het iconische Amerikaanse tijdschrift Harper’s Bazaar heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een zwarte hoofdredactrice aangeduid. Na enkele maanden speculeren gaat de Canadese Samira Nasr met de eer lopen. 

“Het is een enorm privilege om het vertrouwen te krijgen om dit gevestigde blad mee te nemen naar een nieuw tijdperk - eentje dat kleurrijk en inclusief is, en de schoonheid van mode op elk mogelijk platform viert - zonder afbreuk te doen aan de tradities en geweldige stijl van het blad", vertelt Nasr in een persbericht. “Ik heb altijd heel graag voor magazines gewerkt: het teamgevoel op een redactie en de band die je creëert met de lezer zijn uniek. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen.” 

De benoeming van Nasr zorgt ervoor dat het magazine voor het eerst sinds zijn ontstaan in 1867 een zwarte vrouw aan het roer krijgt. Momenteel is Nasr nog aan het werk als executive fashion director van Vanity Fair. Vanaf juli begint ze met haar nieuwe rol.

Glenda Bailey, haar voorgangster, werkt al twee decennia voor Harper’s Bazaar en bracht een zekere luchtigheid in het blad. Ze stapte af van de typische ‘upscale’ en wat afstandelijke beeldtaal en werd bejubeld om haar speelse aanpak: zo ging cartoonfiguur Marge Simpson ooit op de foto met topmodel Linda Evangelista en werd Rihanna op glamoureuze wijze gevoerd aan een haai. 

Nasr trekt de deur achter zich dicht bij tijdschriftenuitgeverij Condé Nast, die onder andere Vogue en GQ in zijn portefeuille heeft. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Van der Vloedt

    I(c/r)onisch (mode)tijdschrift ! Die aanduidt dat de hoofdredactrice nu "een zwarte" is en ook nog over de gepaste capaciteiten beschikt en dat nog eens extra in de verf gezet, mocht je er over(ge)lezen hebben. Uiteraard goed voor de beeld(ver)vorming.

  • Sandra Peeters

    Ik vind het eigenlijk supererg voor die jonge dame want hoewel ze de job meer dan verdient door haar competenties zullen haar indienstname en zelfs haar prestaties altijd overschaduwd worden met het idee ' 't zal wel positieve discriminatie zijn'. Positieve discriminatie is een vergif, je opvoeding thuis en op school een positieve kijk op het leven meekrijgen doet zoveel meer. Maar meestal worden je kansen in 't leven je al ontnomen door negativisme,bekrompenheid... van je ouders.

Lees meer