Typo

ASOS onder vuur voor fatshaming met gigantisch ballerinapak

Webwinkel ASOS heeft zijn excuses aangeboden nadat het merk beschuldigd werd van het fatshaming. Op hun website was namelijk een groot opblaaspak van een ballerina te koop dat op heel wat kritiek van hun klanten kon rekenen.

De storm van kritiek op het bewuste pak begon met een Tweet van de Londense modeblogger Danielle Vanier. Op de foto’s is een opblaaspak van een ballerina te zien dat verkocht wordt op de website van ASOS, met het opschrift “De perfecte ijsbreker en een partygame vol hilariteit!”. De reactie van de blogster was dan ook niet mals. Ze reageerde: “Em, @ASOS - Wat is dit alsjeblieft? Waarom zouden jullie iets aanbieden dat duidelijk verkocht wordt om te lachen met een lichaam als dat van mij?”

De tweet leverde al snel meer dan 650 likes en bijna 150 retweets op van mensen die haar gelijk geven. “Pardon?! WTF! Ik kan alleen maar aannemen dat het doel van dit spel is om te lachen met ‘dikkere’ mensen die zich proberen te wagen aan balletbewegingen?! Wie keurt deze s*** goed!!’, tweette een persoon.

“Nee, ASOS toch ook niet. Waarom is er geen enkele plek waar we naartoe kunnen gaan zonder dat we worden gefatshamed?”, reageerde iemand anders.

Ondertussen heeft ASOS zich verontschuldigd en het bewuste spel uit hun aanbod gehaald. “Bedankt dat je ons hiervan op de hoogte hebt gebracht”, reageert de webwinkel op de tweet van Vanier. “Het was nooit onze bedoeling om aanstoot te geven, we hebben dan ook besloten het product van onze website te verwijderen. Als een verantwoordelijke fashionretailer zijn we ons bewust van het belang van het promoten van een positief lichaamsbeeld, dus we appreciëren de feedback.”

Ook Typo UK, de producent van het pak, reageerde via Twitter, maar de tweet lijkt afgesneden aan het einde van de zin. “Het spijt ons te horen dat je je beledigd voelt door onze opblaasbare spellen en we willen je verzekeren dat dat nooit onze bedoeling was. Het spel bevatte 4 opblaasbare pakken, inclusief een bosbessen-, luie, sumo- en eenhoornballerina. Deze fictieve persona...” Verder heeft het bedrijf nog niet gereageerd.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Martin

    De legal mag ook eens iets zeggen op twitter :)

Lees meer