6 Matt Hobbs (32) en zijn vriendin Lisa Tranter (31) verhuisden in december naar hun tiny house.
Living Big in a Tiny House Matt Hobbs (32) en zijn vriendin Lisa Tranter (31) verhuisden in december naar hun tiny house.

Australisch koppel bouwt luxe tiny house voor minder dan 60.000 euro: “In een halfuur is heel het huis proper”

Lisa Tranter (31) en haar partner Matt Hobbs (32) kochten in juli vorig jaar een stukje grond in de Blue Mountains, een gebergte in het Australische Nieuw-Zuid-Wales. Een rustig plekje met een ademend uitzicht waar ze hun luxueuze minihuisje met een bewoonbare oppervlakte van 32 m² konden bouwen. En dat voor slechts 90.000 dollar (ruim 57.000 euro). Neem maar een kijkje.

Het huis dat 9 meter lang, 4,4 meter hoog en 2,5 meter diep is, heeft een slaapkamer, badkamer, volledig uitgeruste keuken en een kachel. En het is voorzien van zonnepanelen en airconditioning. In amper drie maanden bouwde Matt, die loodgieter van beroep is, samen met vrienden en familie het huisje met zijn eigen handen.

“Vroeger woonden we in een huis met vier slaapkamers”, zegt Lisa. “Onze energierekening bedroeg toen 169 euro per maand. Nu betalen we slechts 63 euro per maand. Zo besparen we meer dan 1.200 euro op een jaar.” 

De lage kosten zijn niet het enige voordeel van een tiny house, zegt het koppel. “Als we heel het huis van boven tot onder poetsen, doen we er maar een halfuur over. Ook hebben we geen behoefte om meer spullen te kopen, want we hebben er toch geen ruimte voor.”

Of er ook nadelen zijn? “Soms is het moeilijk om geluid af te blokken”, zegt Lisa. “Als ik bijvoorbeeld wil studeren en Matt wil tv kijken, dan is het soms lastig.”

6
Living Big in a Tiny House
6
Living Big in a Tiny House
6
Living Big in a Tiny House
6
6
Living Big in a Tiny House

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Wiske Schoeters

    Het grootste verwijt aan België is dat kleine woningen niet zijn toegelaten. Je moet groot wonen en veel geld hiervoor hebben. Waarom? De onderdrukking van de niet-kapitaalkrachtige.

  • Pascal Rozelaar

    Ik vindt 63€ aan energie toch ook overdreven voor zo'n klein huisje.

Lees meer