3 -
Balenciaga - Nina.be -

Balenciaga lanceert nieuwe sneaker (en daar maakt het internet zich behoorlijk vrolijk over)

Waar het de voorbije jaren vooral de ‘ugly dad sneaker’ was die furore maakte als streetstyle-hit, wil modemerk Balenciaga nu een nieuwe schoenentrend populair maken.

Met het uitbrengen van de Zen sneaker wil Balenciaga een nieuw tijdperk inluiden in de streetstyle-wereld. Gedaan met oversized ‘ugly’ sneakers, maar deze keer gewoon een strak en minimalistisch ontwerp.

3 De 'Zen' sneaker van Balenciaga
Balenciaga De 'Zen' sneaker van Balenciaga

Dat is tenminste de bedoeling van het modemerk. Of het echt zover zal komen is nog maar de vraag. Op Twitter wordt er immers duchtig de draak gestoken met de Zen. Niet in het minst omdat deze wel erg veel weg heeft van een ander paar bekende sneakers: de Ben van Lonsdale. Het grootste verschil tussen beiden? Naast een paar veters dat toegevoegd werd is dat vooral het prijskaartje. Waar Balenciaga vlotjes € 425 rekent voor een paar sportschoentjes, kan je de tegenhanger van Lonsdale voor een fractie van de prijs op de kop tikken en betaal je voor een paar Ben’s rond de € 30. “Compleet absurd” luidt het consensus op social media “dit bewijst eens te meer dat mensen alles kopen, zolang er maar een merk op staat.”

3 De 'Ben' sneaker van Lonsdale
Lonsdale De 'Ben' sneaker van Lonsdale

Lees meer