7
Beaublue

Zo organiseer je een fantastisch voetbalfeest

In juni is het zover: de start van het EK voetbal. Of je nu van voetbal houdt of niet, er is geen ontkomen aan de Rode Duivels-gekte. Maar, geef toe, er zijn erger dingen dan afgetrainde bezwete mannenlijven op het scherm en goedgeluimde supporters. Voetbal is het ideale excuus voor een tricolore feestje. Met deze tips scoor je bij de heren én de dames!

Muziek

7
Beaublue

Met de Brabançonne als welkomstlied zijn je gasten meteen in overwinningssfeer. Kom jij ook niet verder dan "O dierbaar België", hang de tekst dan op aan de muur, zodat iedereen uit volle borst kan meezingen als de spelers straks het veld op lopen. Ook andere voetbalklassiekers zoals "We Are The Champions" en "You'll Never Walk Alone" mogen uiteraard niet ontbreken. En, niet vergeten: zorg voor toeters en overwinningsmuziek voor als onze Duivels straks scoren!

Pronostiek

7
Beaublue

Breng wat competitie in je EK-avond met een heuse pronostiek. Je kan het bij een klassieke pronostiek houden en gokken naar de eindstand van de wedstrijd(en), maar we hebben ook een leuk alternatief: laat iedereen de opstelling van de spelers op het veld voorspellen. Vergeet natuurlijk niet om een passende voetbalprijs voor de winnaar te voorzien.

Food

7
Beaublue

Supporteren gaat beter met een lekkere snack. Serveer hapjes in het thema van de teams die spelen. Houd het Belgisch met hamburgers en frieten, en maak tricolore hapjes. Tomaat, gele paprika en zwarte olijven zijn heerlijk om je tafel helemaal Belgisch te kleuren. Ook food in de sfeer van de tegenpartij is een leuke insteek. Pizza en pasta tijdens de wedstrijd België-Italië, bijvoorbeeld. Of is dat de voetbalgoden uitdagen?

Drinks

7
Beaublue

Geen voetbal zonder bier. Koop een vaatje (of twee, drie) en laat de gasten zelf hun pintjes tappen in echte voetbalbekers. Hoe je die maakt? Neem een rode beker en kleef er een voetbalsticker of rood-geel-zwarte strepen op. Wedden dat een frisse gin-tonic of cava ook heerlijk smaakt uit zo'n EK-cup?

Dresscode

7
Beaublue

Voor een EK feestje is er maar één gepaste dresscode: rood-geel-zwart. Vraag je gasten om in de Belgische driekleur te komen. Pruiken, gekke brillen, sjaals en duivels "bloed" op de wangen en de sfeer zit er meteen in. Knappe sfeerfoto's gegarandeerd ook!

Deco

7
Beaublue

Maak van je living een supportersclubhuis. Zelfgemaakte voetballampionnen maak je makkelijk zelf, en ook ballonnen in rood, geel en zwart brengen meteen voetbal in huis. Nog enkele details, zoals een paar voetbalschoenen, een shirtje of keeperhandschoenen aan de muur en de wedstrijd kan beginnen.

Meer handige tips en toffe spullen voor een geslaagd (voetbal)feestje, vind je op de website en het online magazine van Beaublue.

Lees meer