5
Photo by freestocks.org on Unsplash

Beautytip: hou je festivalhuid fris en pukkelvrij

Dansen en springen voor het podium, goed voor je bilspieren. Maar je huid kan van al dat zweten verstopt raken, met zwarte puntjes, grove poriën en puistjes tot gevolg. Zo blijf je festivalfris!

1. Exfoliëren

Ja, dat mag tegenwoordig ook in de zomer. Een regelmatige peeling maakt je huid gladder en egaler. Gouden regel: je doet het peelen 's avonds en gebruikt altijd, maar dan ook altijd een zonnebescherming overdag.
De nieuwe generatie peelings bestaat niet meer uit de klassieke korrelige crèmes, meestal 'scrub' je nu met een vloeibare gel of tonic die zuren bevat.
Doe het tussen je festivaltrips door en je huid zal je dankbaar zijn.

Vitamin C Glow Revealing Liquid Peel, € 21, haalt vuildeeltjes weg en doet je huid weer stralen. 2 tot 3 x per week.

5
The Body Shop

2. Skip de dagcrème

Heb je een wat vettere huid en zweet je gemakkelijk? Dan zal die dagcrème je alleen maar in de weg zitten en van je gezicht smelten op het festival. Maar je wil natuurlijk wel een fris gehydrateerde huid. Neem een hydraterende spray mee en verfris regelmatig je gezicht. Als je gelaat echt nog wat droog aanvoelt, kan je ook een druppeltje olie inmasseren. Klinkt gek? Dat is het niet. Olie werkt net talgregulerend op je huid. Dat betekent dus dat een huid met te weinig olie in nét puistjes kan krijgen.

Renewed hope in a jar microrenewal hydrating mist, € 21,25 bij Ici Paris XL

5
Philosophy

3. Echt reinigen

Je wil natuurlijk niet te veel meeslepen als je op de festivalcamping zit, maar vergeet toch je gezichtsreiniger niet. Reinigingsdoekjes doen het gewoon niet even goed. Door 's avonds grondig al het vuil, zweet en restjes zonnecrème op te lossen, voorkom je heel wat huidproblemen. Het beste zijn oliereinigers omdat ze zelfs de meest vette vuildeeltjes in je huid oplossen. Goed inmasseren, spoelen en klaar!

DHC, Deep Cleansing Oil in reisverpakking van 70ml, € 17,90, breng je aan zonder watje en spoel je gewoon weer af, bij Ici Paris XL

5
DHC

4. Hou het hygiënisch

Probeer zo vaak mogelijk je handen te wassen op het festival. Na een toiletbezoek en na die vettige friet. En zit niet te veel aan je gezicht, want zo verspreid je de hele dag bacteriën die puistjes kunnen veroorzaken.
Tip! Was ook je zonnebril eens tussendoor. Die wordt behoorlijk smerig en staat tenslotte de hele dag op je neus.

5
Joey Thompson for Unsplash

Lees meer