thinkstock

België boven! 7 leuke webshops van eigen bodem

Kerstcadeautjes shoppen doe je anno 2016 gewoon vanuit je luie zetel. Het bespaart je tijd en je hoeft de hordes kooplustigen in de winkelstraat niet te trotseren. Natuurlijk zijn webgiganten als Zalando en bol.com handig, maar ook op eigen bodem zijn er leuke online adresjes te vinden. Deze 7 kende je misschien nog niet.

1. Pomax
Het Belgische interieurmerk Pomax is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde voor wie op zoek is naar leuke nieuwe decoratiespullen. Ze hadden al heel wat fysieke winkels in ons land en ook verkooppunten in de rest van de wereld, maar er ontbrak nog een eigen webshop. Tot vandaag, want vanaf nu kun je ook online inspiratie opdoen en jouw favoriete producten shoppen.

www.pomax.com

2. Luxury For Men
Elk jaar opnieuw is het weer knap moeilijk om een origineel cadeautje te vinden voor je vriendje/vader/broer/beste vriend. Luxury For Men to the rescue! Je vindt er items op die het leven net dat tikkeltje aangenamer maken, van verzorgingsproducten en design tot accessoires en dranken. Hoewel de webshop zich focust op exclusieve producten, zitten er ook heel wat betaalbare dingen in het assortiment.

www.luxuryformen.com

3. Books in Belgium
Boeken zijn de meest gegeven kerstcadeaus, maar dat wil daarom niet zeggen dat ze geen tof cadeau zijn. Omdat er zoveel variatie in is, kun je er bijna iedereen blij mee maken. En dankzij Books in Belgium hoeft het niet eens duur te zijn. De site is een online marktplaats waarop je tweedehands boeken kan kopen van particulieren en van professionele tweedehands boekhandelaars. Het kan zelfs helemaal gratis, want je kunt er ook je eigen tweedehands boeken op verkopen en zo verdien je meteen weer wat centjes om voor iemand anders een boek te scoren.

www.booksinbelgium.be

4. Kaart Blanche
Kaart Blanche is een initiatief van de twee jonge Gentenaren Lars en Timo. Samen ontwerpen ze leuke - hoe kan het ook anders - postkaartjes, maar je vindt er ook posters, iPhone-hoesjes en sweaters. Allemaal met een originele en vaak hilarische print op. En het is betaalbaar. Daarnaast kun je ook op maat gemaakte postkaartjes laten ontwerpen op aanvraag. Super leuk initiatief!

www.kaartblanche.com

5. Goldfish
Het kind wil natuurlijk ook wat, en daar is de webshop Goldfish ideaal voor. Eva Devisch, zelf moeder van twee dochters, kiest prachtige kleren uit voor kinderen tot 12 jaar. Er zitten wat duurdere items bij van merken als Stella Mccartney en Howlin', maar ook veel betaalbare stuks. De webshop negeert ook de sperperiode, zo krijg je 20% korting bij aankoop van 2 stuks, 30% bij aankoop van 3 stuks en 40% bij 4 stuks.

www.goldfish.be

6. Gardrobe Store
De mode-industrie is al een tijdje in de ban van genderneutraliteit en de Belgisch-Nederlandse multibrand webshop Gardrobe Store is daar een perfect voorbeeld van. Naast de klassieke categorieën 'Women' en 'Men' voegt de webshop als eerste een derde categorie 'Neutral' toe. Past perfect in de tijdsgeest waarin we onszelf eindelijk kunnen kleden zoals we zelf willen, zonder daarvoor in hokjes te moeten denken. Toegegeven, de shopbare items zijn doorgaans niet goedkoop, maar je krijgt er wel smaakvolle, seizoensloze en stukken van top kwaliteit voor terug.

www.gardrobestore.com

7. Matsici
Heb je geen groot budget, maar wil je geen brol geven? Misschien is een doosje met losse thee in via de thee-webshop Matsici wel leuk. Op de shop van theesommelier Jess vind je honderden verschillende soorten thee, waaronder bijvoorbeeld de immens populaire 'Mama's Kersencake', maar bijvoorbeeld ook marsepeinthee. Origineel en erg betaalbaar.

www.matsici.be

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer