Kris Van Assche
EPA Kris Van Assche

Belgische ontwerper Kris Van Assche wordt nieuwe artistiek directeur van Berluti

De Belgische designer Kris Van Assche wordt de nieuwe artistiek directeur van het luxe mannenlabel Berluti. Dat nieuws werd deze ochtend aangekondigd op de website van het modevakblad Women’s Wear Daily. Hij neemt er het stokje over van Haider Ackermann, de Colombiaanse ontwerper die al jaar en dag werkzaam is in Antwerpen.

Sinds het vertrek van Ackermann bij Berluti gonsde het binnen de modewereld van de geruchten rond de nieuwe aanstelling van een artistiek directeur bij het klassieke Italiaanse mannenmerk. Belg Kris Van Assche werd naar voren geschoven als grote favoriet, en dat blijkt nu ook terecht te zijn. Hij zal zijn eerste collectie voor Berluti in januari op de catwalk tonen. Van Assche vertrok recent bij Dior Homme, en werd daar vervangen door Kim Jones die dan weer opgestapt was bij Louis Vuitton.

Antoine Arnault, CEO van Berluti, laat in een persverklaring weten dat hij verheugd is om Van Assche te verwelkomen bij het modehuis. “Ik ken hem al jaren, en ik heb zijn werk voor Dior Homme altijd fantastisch gevonden. Ik kijk er naar uit om nog dichter met hem samen te werken.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer