2 Model Ericka Hart.
AFP Model Ericka Hart.

Borstkankeroverlever toont littekens op de catwalk

Ericka Hart liep afgelopen weekend topless op de catwalk. Het Amerikaanse model overleefde borstkanker en wou op deze manier lotgenoten een hart onder de riem steken.

Inclusie is altijd een kernwoord geweest voor het Amerikaanse modelabel Chromat. Ontwerpster Becca McCharen-Tran doet er dan ook ieder jaar opnieuw alles aan om haar show zo divers mogelijk te maken. Dit jaar was dat geen uitzondering, want Ericka Hart liep net zoals vorig jaar mee en toonde zelfs haar littekens van haar borstoperatie. Hart was 28 toen in 2014 bij haar borstkanker werd vastgesteld. Ze onderging een dubbele mastectomie (borstamputatie) en kreeg daarna borstherstellende chirurgie

Chromat werd in 2010 gelanceerd door Becca McCharen-Tan, en specialiseert zich in futuristisch ogende lingerie, jurken en sportkleren. Al van in het begin draagt de ontwerpster diversiteit hoog in het vaandel en dat was ook dit seizoen niet anders.

2 Model Ericka Hart.
AFP Model Ericka Hart.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Susie Casteleyn

    Met de neus op de feiten worden gedrukt. Toppie en zeer moedig!

  • An Eric Cornelis

    Wanneer kan dit ook in België ? Groetjes van een lotgenote

Lees meer