CEO Levi's: "Was nooit je jeans!"

Vergeet tante Kaat en consoorten, dé wastip van het moment komt uit onverwachte hoek. Levi's-CEO Chip Bergh raadt fashionista's aan hun jeans niet in de wasmachine te zwieren.

Jeans wassen? Een absolute faux-pas. Tot die opzienbarende stelregel is Levi's topman Chip Bergh gekomen op de Fortune's Brainstorm Green-conferentie, een top waar zaakvoerders elkaar ontmoeten om meer duurzame vormen van ondernemen onder de loep te nemen.

Bergh is een man van zijn woord: hij laat zijn jeansbroeken al meer dan een jaar door een wasmachine onaangeroerd. "En ik heb er nog geen rare huidziekte aan overgehouden", voegt hij lachend toe. De Levi's-CEO meent dat het vermijden van een wasbeurt niet alleen het milieu, maar ook de pasvorm van je jeansbroek ten goede komt.

In het verleden is het Amerikaanse jeansmerk al met andere tot de verbeelding sprekende, milieuvriendelijke tips op de proppen gekomen. Zo heeft het in Elle Magazine gepleit om je jeans eenmaal per maand in te vriezen om zo te verhinderen dat hij gaat rieken.

PHOTO_NEWS

Lees meer