2
thinkstock

De beste dagcrème volgens Test-Aankoop kost amper 2,48 euro

Gezichtsverzorging is belangrijk, maar al die potions en lotions kosten al snel handenvol geld. Niet noodzakelijk als het van Test-Aankoop afhangt. Uit een onderzoek waarbij de organisatie 16 verschillende dagcrèmes uitprobeerde, komt een doodnormale crème van Kruidvat als winnaar uit de bus. En die kost amper € 2,48.

Volgens Test-Aankoop scoort de Hydro dagcrème van het huismerk van Kruidvat op alle vlakken het beste. Denk aan textuur, smeerbaarheid, kleverigheid, enzovoort. De crème kreeg een score van 64 mee van de consumentenorganisatie en een panel van smerende vrijwilligers. Op de tweede plaats staat de Aqualia thermal lichte crème dynamische hydratatie van VICHY (€ 21,59), de Hydraterende dagcrème regulerend van MIXA (€ 6,71) sluit de top-3 af.

De verliezer kost € 265
Opvallend is dat de verliezer The Moisturizing gel cream van La Mer meteen ook de duurste dagcrème in dit lijstje is. Voor een potje van de crème betaal je maar liefst € 265. Geen klein verschil met de prijs van die van Kruidvat.

Iedereen heeft een andere huid
Al blijft het moeilijk om crèmes te beoordelen, aangezien niemand dezelfde huid heeft. Zo kan iemand met een gevoelige huid bijvoorbeeld puistjes krijgen van de Kruidvat-crème of misschien hydrateert het product niet genoeg voor iemand met een hele droge huid. Al leert dit onderzoek zeker wel dat we soms ook over het muurtje moeten kijken. Ga niet zonder na te denken voor het duurste product, maar probeer ook eens een goedkopere crème uit. Wie weet werkt die even goed of zelfs beter voor jouw huid.

Bekijk alle uitgebreide resultaten van de test op de website van Test Aankoop.

2
Kruidvat

Lees meer