5
Thinkstock

De hipste nagelkleurtjes van de lente

De lente is in het land, dus is het hoog tijd om onze garderobe én beautyproducten aan te vullen met de nieuwste trends. Ook nieuwe nagellak mag natuurlijk niet ontbreken. Maar welke kleurtjes zijn dit seizoen hip? Nagelstyliste Deborah Lippmann zet de negen must-haves op een rijtje.

1. Lavendel
"Lila-tinten zijn het ideale alternatief voor de zachtroze huidskleur", zegt de styliste, die samenwerkt met heel wat celebs. Zij vindt lavendel de ideale kleur voor bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. "Het is ingetogen, maar het geeft je toch de mogelijkheid om wat kleur in je look te steken."

2. Glitters
Lippmann vindt ook dat iedereen een doorschijnende, glitterende nagellak moet aanschaffen, die je boven elke kleur kan aanbrengen. "Het leuke daarvan is dat ze je nagels meteen een andere look geven", legt ze uit. Ze vindt het een goed idee om zo'n laagje aan te brengen als je na het werk nog naar een feestje moet.

3. Magnetische nagellak
In deze nieuwe soort nagellak zitten metalen deeltjes, die je met de magneet in het flessendopje doet verschuiven. Zo kan je allerlei verschillende patronen aanbrengen: simpel voor het werk, opvallend om uit te gaan.

4. Fuchsia
Ook felroze is dit seizoen een voltreffer. Misschien niet geschikt voor een sollicitatiegesprek, maar in alle andere gevallen kan je het traditionele rood inruilen voor deze hippe kleur.

5. Fluogeel
Toegegeven, dit is enkel voor de echte durvers, die ermee te zien zullen zijn op het strand of aan het zwembad. "Vrouwen die de trend niet aandurven op hun vingers, kunnen er natuurlijk ook mee experimenteren op hun teennagels", vindt Lippmann.

6. Prints
Wie op zoek is naar mannelijke aandacht, moet zeker nagelstickers met een leuke print uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan een kersen-, bloemen- of tijgerprint.

7. Appelblauwzeegroen
"Dat is een leuke, flirterige en luchtige kleur", vindt Lippmann. Appelblauwzeegroene nagels zijn vooral geschikt voor een afspraakje met vriendinnen, of je nu gaat shoppen of naar een karaokebar gaat.

8. Opaal
"Dit is niet meteen een kleur die je dagelijks zult dragen, maar een blauwgroene opaalachtige nagellak is uitstekend voor de topjes van je nagels. Het geeft ze een scherpe look, zonder te donker te zijn", zegt Lippmann.

9. Sorbet
Een veilige keuze is ten slotte een roze-oranje sorbetkleur. "Deze nagellak moet je absoluut proberen, want het zorgt voor een subtiele oranje tint op je nageltoppen", zegt Lippmann. Met één laag krijg je een bleke abrikozenkleur, terwijl twee lagen een matter en donkerder effect geven.

5
Asos.com
5 Magnetische nagellak
Deborah Lippmann Magnetische nagellak
5 Appelblauwzeegroen
Amazon.com Appelblauwzeegroen
5 Sorbet
Drugstore.com Sorbet

Lees meer