Christopher Bailey.
AFP Christopher Bailey.

De ontwerper die Burberry weer groot maakte, verlaat het merk

Gisteren werd bekend gemaakt dat Christopher Bailey in maart 2018 modemerk Burberry verlaat. De 46-jarige Brit werkt al sinds 2001 voor het modehuis en wist de omzetcijfers eigenhandig tot ongekende hoogtes te stuwen.

 “Het was een enorme eer om de afgelopen zeventien jaar voor Burberry te werken en te leren van zo’n grote bijzondere groep mensen. Ik kijk ernaar uit om mij vast te bijten in nieuwe creatieve projecten, maar ik zal wel toegewijd blijven aan het toekomstige succes van dit geweldige merk om een zo’n vlot mogelijke overgang te garanderen,’ vertelt de ontwerper aan Business of Fashion.

Christopher Bailey werd in 2001 aangenomen bij Burberry als ontwerper. Hij was het die ervoor zorgde dat het merk terug bekend werd als meer dan alleen de trenchcoats met typerende ruiten in de voering. Burberry maakte weer zijn opwachting op de Londense modeweek, menig celeb uitten zich als fan en dat was ook merkbaar in de omzetcijfers van het Britse label. Die wist Bailey tot ongekende hoogtes te stuwen.

In 2009 werd Bailey Chief Creative Officer van Burberry, in 2014 zelfs CEO. In juni deed hij een stap terug en droeg hij de dagelijkse leiding over aan Marco Gobbetti, die van het Franse merk Céline kwam. Dat hij in maart 2018 het merk voorgoed verlaat komt dan ook niet als een complete verrassing. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer