2
Photo News

De reden dat Meghan Markle vaak schoenen draagt die te groot zijn

Elke stap die Meghan Markle tegenwoordig zet, wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Dat ze op haar laatste paar publieke vertoningen telkens net te grote schoenen droeg, werd dan ook snel opgemerkt. En er zou nog eens een goede reden achter zitten ook.

“Het gebeurt heel vaak dat beroemdheden voor een verschijning op een publiek event zoals een rode loper of receptie kiezen voor een paar schoenen die een maat of zelfs twee maten te groot zijn,” legt mode-expert Harriet Davey uit aan The Independent. “Zo vermijden ze pijnlijke blaren. Vooral ook omdat je voeten zwellen als je lang rechtstaat. Iets te grote schoen dragen, lijkt dan een goede oplossing.”

Alleen zijn te grote schoenen, en dan zeker van die hoge stiletto’s die Meghan graag draagt, toch heel vervelend om op te lopen? Dat lost ze volgens Davey op door propjes watten of zakdoeken vooraan in de schoenen te stoppen. “Van zodra de voeten beginnen zwellen, haalt ze die er dan uit.”

Iets om zelf te proberen?

Stel je hebt pakweg een trouwfeest op de planning staan, waarop je lang moet rechtstaan. Een goed idee om net zoals Meghan te grote schoenen te dragen? Voor een enkele avond af en toe, kan het perfect. Maar langdurig te grote schoenen dragen, brengt op termijn serieuze gevolgen met zich mee. Te beginnen met eelt of likdoorns, maar je kunt er ook plat-, spreid of doorgezakte voeten aan overhouden. Niet iets om al te vaak te herhalen dus. 

2
Photo News

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • annette hermens

    een snor heeft ze ook al ... en die puntjurk lijkt nergens op, Kate heeft absoluut meer niveau ...

  • Peter Buyck

    Risico op blaren? Dan kleef je op strategische plaatsen een pleister (al dan niet van een gespecialiseerd merk). Risico's die hier genoemd worden zijn even groot als voor 'hoge hakken op maat'. Men vergeet evenwel 'hoger risico op enkelblessure' (zowel voor hoge hakken als voor sneakers want de voet schuift in alle richtingen en vindt nergens echt steun.

Lees meer