Emma Saerens en Thomas Riguelle.
ISOPIX/Tumblr Emma Saerens en Thomas Riguelle.

Deze 2 jonge Belgen werden ontdekt op straat en veroveren nu de catwalk

Emma Saerens en Thomas Riguelle liepen al op de catwalk voor grote modemerken als Gucci en Céline, maar in het dagelijkse leven gaan ze gewoon nog naar school. De twee jongeren werden toevallig allebei ontdekt in Nederland, maar komen uit België.

Een jaar geleden werd de 16-jarige Emma uit Aalst ontdekt door een modellenbureau in Amsterdam. "We waren twee dagen op reis met school. Tijdens een wandeling door de stad sprak een vrouw van een modellenbureau mijn leerkracht aan. Ze vroeg om haar kaartje aan mij door te geven. Zo heb ik mijn eerste fotoshoot kunnen doen. Dat was wel wat onwennig. De professionele fotograaf vroeg om boos te kijken, maar ik schoot voortdurend in de lach", zegt Emma.

Instagram
Via haar Instagram-foto's sprong ze een half jaar geleden weer in het oog van haar huidige modellenbureau, IBE Models uit Nederland. In de Krokusvakantie liep Emma Saerens haar eerste echte grote catwalk voor Céline, tijdens de modeweek in Parijs. "Er was een casting in Londen en ik werd geselecteerd uit veertig meisjes. Om me voor te bereiden ben ik op Youtube filmpjes beginnen bekijken van eerdere Céline-shows. In Parijs kreeg ik een hele week training van Suprême Management. De instructies: gehaast en wat jongensachtig lopen. Op een plein in Parijs oefende ik om zelfzeker te zijn tegenover een publiek", zegt Emma aan onze krant.

Dat stimuleert haar om haar droom verder na te jagen. "Ik ga sowieso mijn studies afmaken, dat staat vast. Een modellencarrière, dat is natuurlijk de grote droom. Ik ben echt bezig met mode. Fotoshoots en catwalks, elk meisje droomt daarvan zeker?"

Prada en Gucci
Thomas Riguelle (19), zoon van de Belgische zanger en gitarist Patrick Riguelle, werd dan weer ontdekt in een skatepark in den Haag. De modellenscout was meteen zo enthousiast, dat hij hem voorstelde aan twee van de bekendste modemerken ter wereld: Prada en Gucci.  Allebei wilden ze de jongen hebben, uiteindelijk ging hij voor een exclusief contract met Gucci (wat zoveel wil zeggen als dat hij alleen voor hen mag lopen op de catwalk).

Net als Emma gaat ook Thomas nog naar school, maar hij heeft de smaak van het modellenwerk intussen helemaal te pakken. Al gaat zijn passie wel nog altijd uit naar muziek. "Het modellenwerk geeft me financieel de ruimte om al mijn energie in muziek te kunnen steken, zonder mij zorgen te moeten maken over de rest. Zeker als exclusief model verdien je goed, zonder al te veel te doen," aldus Thomas op Radio 1 vanmorgen.

2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • John Dallas

    Die hebben allebeide duidelijk last van anorexie, bekijk dievarmen en hun gelaat alleen maar al. Dit spreekt boekdelen. Hiervzou de wetgever zeker op Europees niveau irts aan kunnen doen doir zulke toestanden zwaar te bestraffen net zoals kinderpornografische beelden. Dit is duidelijk geen goed beeld voor de jeugd.

  • Anonymous

    Amsi wat mager schaapkes